Het voortbestaan van de roei-, zeil- en kanovereniging Amstelgeuzen wordt bedreigd. Deze week liet de vereniging via de diverse lokale media het volgende weten:

“Ouderkerk dreigt de roeisport kwijt te raken. De eigenaar van een deel van de grond achter de Plus Supermarkt, een projectontwikkelaar uit Zuid-Holland, heeft roei-, zeil- en kanovereniging Amstelgeuzen aangezegd die locatie te ontruimen per 1 maart a.s. De reden is onbekend. Amstelgeuzen hoopt ondersteuning te krijgen van de gemeente – die immers sport hoog in haar vaandel heeft staan – maar het is de vraag of die op zo korte termijn een oplossing kan aandragen. Zo dreigt Ouder-Amstel haar enige roeivereniging kwijt te raken, en de bevriende Amsterdamse roeiverenigingen hun enige pleisterplaats alhier tijdens hun tochten over Amstel en Ronde Hoep. Amstelgeuzen zoekt dringend hulp bij het vinden van een – al dan niet tijdelijke – alternatieve locatie.

Rzkv Amstelgeuzen werd opgericht in 2009 en heeft leden uit Ouder-Amstel, Amstelveen en Amsterdam. De vereniging is ontstaan uit het jaarlijkse Oranjeroeien voor basisschoolleerlingen rondom Koningsdag. In 2014 moesten de Amstelgeuzen al plaats maken aan hun locatie aan de Amstelzijde in verband met de aanstaande werkzaamheden aan de brug.”

Rzkv Amstelgeuzen is bereikbaar via e-mail amstelgeuzen@outlook.com. Website: www.amstelgeuzen.nl.