Beleef de zomer in Ouder-Amstel

De zomervakantie komt er weer aan. Een lange vakantie waarin veel kinderen weg gaan. Maar waarin je ook veel thuis bent. Blijf niet thuis zitten en doe mee aan de zomervakantie activiteiten georganiseerd door stichting Coherente. Er is een gevarieerd programma voor verschillende leeftijden. Het volledige programma met alle informatie is te vinden op www.coherente.nl en www.sportiefouder-amstel.nl.

Speel Sportief buiten, Duivendrecht

Meerdere keren wordt in de zomervakantie Speel Sportief buiten georganiseerd. Dit is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Tijdens Speel Sportief buiten is er van alles te doen van badminton, tot circusonderdelen, voetballen, sjoelen enzovoort. Bij goed weer zijn er ook waterspellen (trek kleding aan wat nat mag worden). Afhankelijk van het weer komt er een lange springbaan waar de kinderen op kunnen rollen en springen. Speel Sportief buiten is op dinsdag 16 juli, 23 juli en 20 augustus van 10.00-12.00 uur op het Dorpsplein in Duivendrecht. Bij slecht weer gaat Speel Sportief Duivendrecht de gymzaal in. Er zijn geen kosten voor deze activiteit. Op dinsdag 16 juli en 20 augustus kunnen kinderen zich laten schminken door een professional.

Toernooidagen, Amstelbad in Ouderkerk aan de Amstel

Tijdens de toernooidagen zijn er sportieve toernooien waarbij er zowel een land- als wateractiviteit is. Deze dagen zijn voor kinderen van 9 jaar en ouder. De eerste is op vrijdag 19 juli van 16.00-18.00 uur. Tijdens dit toernooi gaan de kinderen volleyballen, opduiken en bankhangen. Wat is het bankhang toernooi zul je misschien denken? Met het bankhangtoernooi worden jullie uitgedaagd om zo lang mogelijk op de bank te blijven hangen. Welk team verovert de bank? Op vrijdag 16 augustus is van 16.00-18.00 uur een voetbal en estafette in het watertoernooi. Je kan je als duo opgeven voor de toernooi(en). Vraag een vriend of vriendin en meld je aan. Aanmelden kan door gegevens te mailen naar eline@coherente.nl. Mail je naam, eventueel naam van je duo, telefoonnummer ouders en mailadres (ouders). Laat in de mail ook weten met welke toernooien je mee wilt doen! Geen duo? Geen probleem, je kunt je ook alleen aanmelden voor het toernooi. Wij zorgen dat je tijdens het toernooi een duo bent. Tijdens de gezellige toernooidagen is er voor elke deelnemer een ijsje. Ook vallen er prijzen te winnen tijdens de toernooien. Per toernooi betalen de kinderen €3,- bij de kassa om deel te nemen, dit is tevens de entree om daarna nog te zwemmen in het Amstelbad.

Creatief 3D, Duivendrecht

Op dinsdag 13 augustus gaan we creatief aan de slag in het Dorpshuis in Duivendrecht. Kinderen gaan hun eigen 3D-schilderij maken. Onder begeleiding gaan ze van 10.00 tot 12.00 uur aan de slag met het schilderij. Als eerste wordt de ondergrond beschilderd en daarna wordt er gewerkt aan het 3D-figuur. Deze wordt later op het schilderij geplakt. Het wordt een mooi kunstwerk dat de kinderen mee naar huis mogen nemen. Aanmelden voor deze activiteit wordt op prijs gesteld. Aanmelden kan door naam, telefoonnummer, e-mailadres en postcode met huisnummer te mailen naar J.Goudsmit@Coherente.nl. De kosten voor deze activiteit zijn €3,- inclusief gezonde snack, drinken en de materialen voor het kunstwerk.

Speel Sportief buiten, Amstelbad in Ouderkerk aan de Amstel

In het Amstelbad wordt ook een Speel Sportief buiten georganiseerd. Deze is op donderdag 22 augustus van 10.00-12.00 uur. Na entree van het Amstelbad kun je kosteloos mee doen met de verschillende sporten en spellen op het veld. Doe mee met badminton, volleybal, voetbal of trek touw. Ook zijn er verschillende gooi- en waterspellen bij goed weer. Daarnaast zijn er XL spellen zoals domino, jenga, vier op een rij en de toren van pisa.

Het Amstelbad is op de Wethouder Koolhaasweg 10, 1191 EB in Ouderkerk aan de Amstel en het Dorpshuis en Dorpsplein zijn op Dorpsplein 60, 1115 CX in Duivendrecht. Bij vragen mail gerust naar J.Goudsmit@coherente.nl.