Start beweegdiploma bij SV IVO 12 november te Duivendrecht

Zoals eerder vermeld gaat SV IVO starten met het beweegdiploma in Duivendrecht voor kinderen van 2-6 jaar. De eerste (proefles) zal zijn op woensdag 12 november van 1345-1430 uur in de sporthal Duivendrecht.
De eerste proefles is gratis. Ter promotie zijn vervolg lessen slechts € 150 euro tot het eind van het seizoen. (ruim 30 lessen)

 

Wat houdt het beweegdiploma in?

beweegdiploma nijntjeHet halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar o zo belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van een jong kind. Het kind kan in 10 tot 20 gymlessen het beweegdiploma behalen.
In de leeftijdsperiode van 2-6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen.

Wilt u uw peuter of kleuter aanmelden voor of wilt u meer weten over het Beweegdiploma bij SV IVO stuur dan een mail naar: info@sv-ivo.nl