Op woensdagmiddag 8 juni is de nationale buitenspeeldag. Kinderopvang SKOO en stichting Coherente hebben hun handen in een geslagen om op verschillende plekken buitenspeel activiteiten te organiseren voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Het doel van de buitenspeeldag is om alle kinderen naar buiten te krijgen en aantrekkelijke buitenspeelruimte en een verkeersveilige omgeving voor kinderen te creëren.

Alle kinderen kunnen de gehele middag van 13.00 uur tot 16.00 uur plezier beleven in de buitenlucht in Ouder-Amstel. Kom jij ook naar buiten?

Zowel in Duivendrecht als in Ouderkerk aan de Amstel zijn er verschillende activiteiten. In Duivendrecht kunnen kinderen terecht op het grasveld voor de flat Mercurius en in Ouderkerk aan de Amstel kunnen de kinderen op het schoolplein van de Jan Hekmanschool plezier komen beleven (schoolweg 7). Benieuwd wat er op welke locatie te doen is?

Duivendrecht

In Duivendrecht zijn de buitenspeelactiviteiten op het grasveld voor de flat Mercurius. Hier kunnen kinderen onder andere komen genieten van oud Hollandse spellen zoals sjoelen, steltlopen en spijkerpoepen. Ook wordt er een dansclinic verzorgd door showballetschool Duivendrecht. Daarnaast is er een muziekactiviteit georganiseerd vanuit het Muziekcollectief en zijn er nog verschillende activiteiten als levend ganzenbord, maak je eigen buitenspeelgoed en je kan je laten schminken. Genoeg te doen voor iedereen.

Ouderkerk aan de Amstel

Op het schoolplein van de Jan Hekmanschool in Ouderkerk aan de Amstel zijn er ook veel buitenspeel activiteiten. Kinderen kunnen verschillende spellen en sporten komen doen. Je kan je laten schminken of zelf gaan knutselen aan je eigen buitenspeelgoed. Ook wordt er een dansclinic verzorgd door dansschool Famus en een muziekactiviteit door het Muziekcollectief. Ook in Ouderkerk zijn er verschillende oud Hollandse spellen te spelen en komt er een zwaardvecht clinic georganiseerd door Chung Do Kwam.

Heb je vragen over de buitenspeeldag? Mail gerust naar J.Goudsmit@Coherente.nl.