Woensdag 8 juni was het de nationale buitenspeeldag. In de gemeente Ouder-Amstel werd er zowel in Duivendrecht als in Ouderkerk aan de Amstel verschillende buitenspeelactiviteiten georganiseerd voor kinderen door SKOO-kinderopvang en stichting Coherente. De kinderopvang en de welzijnsstichting hadden de handen in een geslagen om samen te zorgen dat in beide dorpskernen een leuk buitenspeelprogramma voor kinderen te beleven was.

Het was prachtig weer om naar buiten te gaan. Rond 13.00 uur liep het veld in Duivendrecht langzaam vol met kinderen en ouders. De kinderen konden een kleurige stempelkaart halen waarop alle activiteiten stonden. Er was van alles te doen van stoepkrijten tot blikgooien. Maar ook snelheid was belangrijk tijdens het zaklopen, stokvangen, vliegend tapijt en de loopslang. Aan het voetbaldoel hingen touwtjes. Wat was hier de bedoeling? De kinderen gingen daar koekhappen. Dit was zeker nog een hele klus omdat de koeken vaak groter waren dan de monden van de kinderen. Ook waren er twee creatieve activiteiten. Kinderen konden samen met het Muziekcollectief van materialen instrumenten maken. De instrumenten zagen er prachtig uit met veel mooie kleuren en er kwamen over al verschillende geluiden uit. Veel kinderen lieten zich ook schminken. Ook David Chung kwam nog langs om met de kinderen een clinic zwaardvechten te doen. In de loop van de middag werd het steeds drukker. Ondertussen waren ook de kinderen van de kinderopvang gezellig naar buiten gekomen om te genieten van alle activiteiten. Gezamenlijk werd er met zijn alle nog een dansspel gedaan en daarna kwamen de eerste kinderen met een volle stempelkaart. Als zij deze inleverde kregen zij van SKOO en Coherente een mooie drinkfles. Het was een erg geslaagde middag.

Ook in Ouderkerk waren de kinderen bezig met van allemaal spellen. Van een eierrace, tot steltlopen, maar ook hier werden de kinderen geschminkt en konden ze koekhappen. In Ouderkerk konden de kinderen ook een dans clinic volgen. Deze werd aangeboden door dansschool Famus. Op beide locatie was het een gezellige buitenspeeldag. SKOO en Coherente kijken terug op een geslaagde dag en gaan aan de slag om er volgend jaar weer zo’n mooi feest van te maken.