Het laatste blok van de naschoolse activiteiten gaat in mei van start. Leerlingen kunnen creatief de zomer in met het aanbod wat klaar staat.  

Tekenen en schilderen groep 1-2-3 

Voor leerlingen van groep 1, 2 en 3 is er een naschoolse activiteit Tekenen en schilderen. Tijdens deze activiteit gaan de leerlingen aan de slag met basisvormen. Ook wordt er geoefend met vrij tekenen. In alle lessen komt het thema zomer naar voren. Het wordt een leerzame en leuke activiteit waarbij de kinderen hun fantasie over de zomer kunnen uitleven in vormen, kleuren en papier. De naschoolse activiteit is vijf keer op maandag en start op 20 mei 

Kunst en Kids: collage groep 4-5-6 

Ook leerlingen van groep 4, 5 en 6 kunnen creatief aan de slag met zomerse kleuren. Voor deze leeftijdsgroep is de activiteit Kunst en kids: collage. De leerlingen gaan aan de slag met restjes (oud) papier om de mooiste kunstwerken te maken. Er worden tijdens deze naschoolse activiteit verschillende collages gemaakt waarbij gebruik kan worden gemaakt van tijdschriften, tekeningen, originele foto’s, inpakpapier, brieven, landkaarten enzovoort. In de lessen wordt gekeken naar bekende en minder bekende kunstenaars. Er wordt gewerkt met kleur, contrast en compositie. Deze activiteit is zes keer op dinsdagmiddag en start op 14 mei 

Muziekfabriek groep 1-2 

Naast de creatieve activiteiten is er ook een muzikale activiteit voor de leerlingen van groep 1 en 2: De Muziekfabriek. Deze activiteit wordt verzorgd door Muziekschool Ouder-Amstel. Tijdens de Muziekfabriek gaan de kinderen kennismaken met allerlei vormen van muziek. Er wordt zelf muziek gemaakt op boomwhackers en trommels. Ook worden er muzikale spelletjes gedaan om meer te leren over maat en ritme en om de kinderen kennis te laten maken met verschillende instrumenten. Deze activiteit is op woensdagmiddag.  

Zingen groep 5-6-7 

Op donderdagmiddag staat er zingen voor de leerlingen van groep 5, 6 en 7 op het programma. De leerlingen gaan onder begeleiding zowel Nederlandse als Engelstalige popnummers zingen. In de lessen wordt aandacht besteed aan stem- presentatietechnieken. Ook gaan de kinderen verschillende manieren van inzingen oefenen.  

Meer informatie over de datums, tijden en kosten is te vinden op www.coherente.nl/cursus-jeugd.