Op dinsdag 18 december was het volle bak in de gymzaal van het Dorpshuis in Duivendrecht. De gymzaal was volgebouwd met zes velden en twee grote netten. De leerlingen van groep 5 van de twee Duivendrechtse basisscholen speelden in teams van vier leerlingen tegen elkaar een lijnbaltoernooi. De volleybal waarmee de leerlingen speelden mocht geserveerd worden of gegooid. Het andere team ving de bal en zorgde ervoor dat de bal in drie keer over het net terug ging naar de tegenpartij.

Bij elk veld stond een leerling van groep 8 van de Grote Beer als scheidsrechter. Zij moesten opletten of de bal in of uit was en welke team een punt verdiende. Een belangrijke taak, want de scores werden ingevuld in de computer en hier rolde na het toernooi een uitslag uit. De leerlingen vonden het in het begin onwijs spannend. Ze waren met twee scholen in de gymzaal en speelden tegen elkaar de wedstijdjes. Wanneer een team vrij was konden de kinderen rusten op de tribune en een bekertje water drinken. Op de velden vlogen de ballen heen en weer over het net. De leerlingen waren actief bezig en moesten ook nog goed samenwerken en communiceren om zoveel mogelijk punten te scoren.

Het ene team kon wat makkelijker gooien en vangen dan het andere team. Maar iedereen deed enorm zijn best om te zorgen dat er geen bal op de grond kwam. Na zes speelrondes hadden binnen alle poules alle leerlingen tegen elkaar gespeeld. Het was tijd voor een grote pauze. De kinderen hadden allemaal dorst en de waterkannen werden een aantal keer bijgevuld. Nadat iedereen voldoende had gedronken was het tijd voor de uitslag.

De teams hoorden op welk veld zij moesten spelen. In deze halve finale speelde de poulewinnaars tegen elkaar en ook de nummers twee per poule. De ronde daarna speelden de nummers drie tegen elkaar en daarnaast de nummers vier. In de halve finale stonden drie teams van de Grote Beer en één team van A. Bekemaschool. Het was een spannende halve finale en uiteindelijk plaatsten team Grote Beer 3 en team A. Bekemaschool 10 zich voor de finale. Tijdens de finale werd er aangemoedigd door alle klasgenoten. Het geluidsniveau in de sporthal ging flink omhoog en de leerlingen moedigden vol enthousiasme aan.  Na een aantal rally’s won team A. Bekemaschool 10 de finale en ging vol trots met de beker terug naar school.

Dit toernooi is georganiseerd door de beide Duivendrechtse basisscholen in samenwerking met stichting Coherente.