Buitensporttoernooi voor de leerlingen van groep 5-6 van de Ouderkerkse basisscholen 

Jaarlijks is er voor alle bovenbouwleerlingen van de Jan Hekmanschool, het Kofschip en de Amstelschool een buitensporttoernooi. Afgelopen woensdag 28 juni vond deze gezamenlijke sportdag plaats voor de leerlingen van groep 5 en 6. Op dinsdag 12 juli is de sportdag voor alle leerlingen van groep 7 en 8.

Deze sportdag werd georganiseerd door studenten van de Hogeschool van Amsterdam onder begeleiding van stichting Coherente. De sportdag vond plaats in het Amstelbad.

Het buitensporttoernooi had als thema: ‘’De Spelen van Ouderkerk’’. De leerlingen gingen aan de slag met allemaal verschillende spellen die in verband lagen met een olympische sport. Er was een onderdeel langlaufen. De kinderen moesten in een team van zes leerlingen op een ski een afstand afleggen. Er moest goed worden samengewerkt om met de ski snel een afstand af te leggen. Ook was er een leuk mattenspel waarbij snel reageren en samenwerken centraal stond. Ook was er een sportieve quiz en een wedstrijdje touwtrekken.

De leerlingen gingen ook het water in voor een clinic waterpolo. De leerlingen moesten bij de estafette onwijs snel zijn en ook nog over een stormbaan heen. Ook maakten de leerlingen kennis met tchouckbal en moesten de bal met een kleed opvangen. Daarnaast beleefden ze voetbal eens op een andere manier, namelijk door middel van siameesvoetbal. In de pauze was er voor alle leerlingen een appeltje met een pakje drinken. Deze werden aangeboden door Plus supermarkt.

De kinderen gingen met een blij gezicht naar huis en de leerkrachten en vrijwilligers hebben ook genoten van de sportdag. De studenten en Coherente kijken terug op een geslaagde sportieve dag.