Door het gehele schooljaar heen worden er verschillende kennismakingsclinics georganiseerd door stichting Coherente op de basisscholen. Tijdens deze clinics komt een gastdocent van een specifieke sport in de gymles om de kinderen kennis te laten maken met de sport. Afgelopen weken waren er verschillende clinics.

In Ouderkerk aan de Amstel maakten de leerlingen uit groep 7 en 8 kennis met volleybal ter voorbereiding op het schoolvolleybaltoernooi. De groepen 3 tot en met 6 van de Ouderkerkse basisscholen kregen een Kick en Fun clinic van een docent van Fit en Soul aan de Amstel. Tijdens deze clinic kregen de leerlingen de basistechnieken van het kickboksen mee. Op een speelse manier werden er verschillende stoten geoefend. Ook de schoptechniek werd doorgenomen en uitgevoerd op een stootkussen. Kinderen die geïnteresseerd zijn in Kick en Fun kunnen aan de slag bij Fit en Soul aan de Amstel op donderdag va 17.00-18.00 uur. Meer informatie of aanmelden op: info@fitandsoul.nl.

In Duivendrecht maakten alle leerlingen van groep 3 tot en met 8 van de A. Bekemaschool en De Grote Beer kennis met Aikido. Bij Aikido staat vooral verdedigen centraal. Wat kan ik doen om mijzelf te verdedigen? In de lessen werden verschillende oefeningen gedaan. Leerlingen kunnen voor meer informatie kijken op www.aikidojodiemen.nl.

Naast een clinic Aikido was er ook een clinic Freerunnen. Deze clinic was voor de leerlingen van groep 3 tot en met 6. Tijdens de clinic werden verschillende freeruntechnieken geoefend. De zijwaartse rol werd besproken en geoefend. Ook een goede afzet en het juist landen werd getraind. Nadat alle losse obstakels waren geoefend werd het parcours achter elkaar uitgevoerd. Volgende week gaan de leerlingen van de beide Duivendrechtse scholen naar Vrog toe voor een freerun clinic daar. Vrog is een freerunhal waarin voor de oudste basisschoolleerlingen een uitdagend parcours klaar zal staan.