Op woensdag 1 mei organiseerde stichting Coherente een voetbalmiddag. Tijdens deze middag was er voor iedereen wat te doen op het plein. Op een voetbalveld werd levend tafelvoetbal gespeeld. De kinderen zaten vast aan elastieken en speelden in teams tegen elkaar. Door de elastieken konden zij niet zomaar elke kant op. Dit maakte het scoren extra lastig. Ook de keeper had deze handicap. Het was een spannend spel wat veel werd gespeeld. Daarnaast stond er een groot voetbalspringkussen. Kinderen sprongen in het kussen alle kanten op. Ook op de kleine pannavoetbalveldjes werd fanatiek gespeeld.

Naast sport was er ook een creatieve tafel. Hier werden prachtige tekeningen gemaakt en werd gezamenlijk gewerkt aan een krastekening van meer dan twee meter. Er werd getekend en gekletst aan de creatieve tafel, erg gezellig dus. In verschillende hoeken op het plein werden ook nog kleine spellen gedaan zoals tafelvoetbal, sjoelen, tafeltennis, bal gooien, springtouwen, hoepelen, stoepkrijten enzovoort. De meeste kinderen bleven fanatiek door spelen tot het eind. De gezellige muziek op het dorpsplein maakte het feestje af! Niet alleen bij de spellen was het druk. Ook bij de drinktafel waren er veel kinderen. Tussen het spelen door werden er kannen water weggedronken. 

  

Wilt u op de hoogte blijven van wat stichting Coherente voor jeugd en jongeren organiseert meldt u dan aan voor de nieuwsbrief via https://laposta.nl/f/sswkkvdgxduu of via de link op www.sportiefouder-amstel.nl 

Kleurrijk aan de slag aan de creatieve tafel.