Op vrijdagochtend 3 februari was het een grote dierentuin in de Bindelwijk. Alle kleuters van de Jan Hekmanschool, het Kofschip en de Amstelschool kwamen naar de Bindelwijk voor de kleuterbeweegdag. Deze beweegdag is georganiseerd door stichting Coherente. Het thema van deze eerste gezamenlijke beweegdag was: ‘’in de dierentuin’’. Alle kleuters mochten verkleed als dier komen. Vooral de gevaarlijke dieren zoals leeuwen en tijgers waren veel aanwezig.

De kleuters gingen aan de slag met verschillende dierenspellen. De leerlingen van groep 8 van de Jan Hekmanschool hebben de leerlingen van groep 1 en 2 begeleid bij alle spellen. De kleuters hebben van alles gedaan zoals vossenjacht,  een super grote bal rollen en ballonnen hoog houden. Ook werd er een krokodillen parcour afgelegd en heel hoog gesprongen als een kangoeroe.

Naast alle leuke dierenspellen mochten de leerlingen van groep 1 en 2 ook apen stoeien. Deze stoei activiteit werd begeleid door stoeitrainer Lorenzo van Fit en Soul aan de Amstel. Het stoeien was erg geslaagd. De kleuters vonden het vooral leuk om te stoeien met de leerlingen van groep 8. Alle leerlingen van groep 1 en 2 genoten erg van de leuke spellen en in de loop van de ochtend kleurde alle gezichtjes rood. Iedereen deed ontzettend hard zijn best. De leerlingen van groep 8 maakte er een groot feest van voor de kleuters.

Nadat alle kinderen alle spellen hadden gedaan werd er gezamenlijk afgesloten met een dierendans. Ingeborg van dansschool DCF in Ouderkerk verzorgde deze gezellige dierendans. Na deze dans was het over met de pret en gingen alle kinderen met een glimlach op hun gezicht terug richting school.