Het was een frisse en vochtige herfstochtend,  maar dat hield de wandelaars niet tegen: meer dan honderd deelnemers verzamelden zich afgelopen zaterdagochtend voor tien uur op het Dorpsplein om het eerste Rondje Duivendrecht te wandelen.

Het Rondje Duivendrecht, een wandeltocht van zes kilometer door Duivendrecht, is georganiseerd door Fysiotherapie Duivendrecht en stichting Coherente, de welzijnsorganisatie in Ouder-Amstel. Het rondje voerde de wandelaars over verharde en onverharde paden en wegen, straten, lanen en pleintjes in Duivendrecht.

Voordat om tien uur het startsein werd gegeven kwamen de deelnemers in beweging tijdens de warming-up. Daarna werd er gezamenlijk afgeteld en meteen daarna begonnen de deelnemers enthousiast aan de wandeling van zes kilometer. Dankzij de routebeschrijving en de pijlen onderweg was het moeilijk om te verdwalen. Het was een leuke en mooie tocht door spannende stukjes natuur en door woonwijken. Menig deelnemer wandelde op plekjes waar hij niet eerder geweest was! Ongeveer halverwege de wandeltocht hadden de bewoners van ‘Wintershoven’ hun tuin opengesteld, waarin prachtige beelden te bewonderen zijn. Hier lag voor alle wandelaars een vers stuk fruit klaar, aangeboden door Plus Wagner. Ook was er informatie te vinden van de Stichting Oud-Duivendrecht, mondeling toegelicht door Jo Blom.

Terwijl de herfstzon begon te schijnen lag het tempo van de wandelaars behoorlijk hoog. Iedereen wandelde goed door en genoot van de gezelligheid en de omgeving. Ook wethouder Rineke Korrel liep mee met de wandeltocht. Het Rondje eindigde weer op het Dorpsplein, waar ruim een uur na de start de eerste wandelaars de finish bereikten. Alle deelnemers werden enthousiast binnengehaald en werden bij aankomst getrakteerd op een mooie roos, aangeboden door de winkeliersvereniging. Vervolgens was er gelegenheid om in het Dorpshuis even bij te komen en na te praten, onder het genot van een kopje koffie of thee, aangeboden door gemeente Ouder-Amstel. Alle deelnemers kwamen binnen met leuke verhalen en een grote lach op hun gezicht. Paramedische Centrum Duivendrecht en stichting Coherente gaan snel om de tafel voor het volgende Rondje Duivendrecht. Wandelt u volgend jaar ook (weer) mee?

De fotowerkgroep van Coherente heeft prachtige foto’s gemaakt van het Rondje Duivendrecht. Bedankt Gerald Bakker, Evert Bakker en Ton Terra. Bekijk hieronder de foto’s.