Actief samen leven

Op zaterdag 3 september van 11.00 uur tot 15.00 uur vindt in het Dorpshuis in Duivendrecht de Fit-, Doe- en Beweegmarkt plaats. De markt staat in het teken van actief en gezond (samen) leven en wordt georganiseerd door Coherente, in samenwerking met een groot aantal verenigingen en organisaties uit Ouder-Amstel en omgeving.

Gedurende de gehele dag is er een kramenmarkt met een groot aantal aanbieders van producten en diensten die bijdragen aan uw gezonde leefstijl. Op deze markt kunt u terecht voor informatie en adviezen op het gebied van voeding, gezondheid, bewegen en ontspanning.

U vindt hier onder meer: maaltijdservice (Apetito), voedingsvoorlichting, dieetadviezen en een calorieën quiz (De Zoete Appel), fitheidstesten en informatie en advies over de beweegcursus fysiofit, vrij trainen en valpreventie (Paramedisch Centrum Duivendrecht – Fysiotherapie Duivendrecht), maatschappelijk werk voor jeugd en volwassenen (Vita Welzijn en advies), CTO’70 voetbal en badminton, groene lifestyle door voldoende beweging en gezonde voedingen (wandelgroep Fitaal), Brijder verslavingszorg, Mantelzorg & Meer, Muziekcollectief Ouder-Amstel, Prezens (onderdeel van GGZ in Geest), PPEP4ALL, de training is voor mensen met een chronische ziekte en hun partners en mantelzorgers (Gerdie Vermunt), cursus de kunst van het ouder worden (Annelies van Eekeren), sport- en ontspanningsmassage (Be Powerful), Rollator-op-maat, project VITAMINE (Hogeschool van Amsterdam).

Doe mee aan een van de workshops, clinics of lezingen.

Naast informatie en advies zijn er workshops, clinics en lezingen in de sportzaal of de multifunctionele ruimte (in het Dorpshuis wordt aangegeven waar wat is). Er zijn geen kosten aan deze workshops, clinics en lezingen verbonden. Bekijk hieronder het programma.

11.15 uur: demonstratie stijldansen en proefles Tai Chi.

11.30 uur: proefles Meer Bewegen voor Ouderen en minicollege ‘’Beweging en voeding voor 55+; een krachtige combinatie’’ door de Hogeschool van Amsterdam.

12.00 uur: proefles stoelgymnastiek en workshop ‘’Langer thuis, functioneel trainen in huis’’ door de Hogeschool van Amsterdam en een clinic werelddansen (Terpsichore). Vanaf 12.00 uur is het mogelijk om onder professionele begeleiding te komen schilderen.

12.30 uur: proefles cognitieve fitness waarbij u gaat bewegen met uitdagende ontspanningsoefeningen en proeverij ‘’De kunst van het Ouder worden‘’.

13.00 uur: clinic bewegen aan tafel en een minicollege ‘’Beweging en voeding voor 55+; een krachtige combinatie’’ door de Hogeschool van Amsterdam.

13.30 uur: proefles badminton en een workshop ‘’Langer thuis, functioneel trainen in huis’’.

13.45 uur: muzikale presentatie door het Muziekcollectief.

14.00 uur: clinic werelddansen (Terpsichore) en kennis maken met PPEP4ALL, dit is een training voor mensen met een chronische ziekte en hun partners en mantelzorgers.

Ook zijn er een aantal maatschappelijke organisaties aanwezig, zoals Amnesty, de Zonnebloem en Stichting Voedselbank Steunpunt Diemen. Coherente zal ook haar werkzaamheden presenteren. U kunt hier terecht voor informatie over jongerenwerk, ouderenwerk, de werkgroepen, mogelijkheden voor vrijwilligerswerk en natuurlijk het cursusprogramma voor het nieuwe seizoen.

Kijk voor het volledige aanbod en programma op de website van Coherente: www.coherente.nl.