Gebaseerd op artikel in Weekblad Ouder-Amstel:

Schaatster van de Amstelbocht Gerdien Meijer is afgelopen weekend in het Duitse Inzell wereldkampioen geworden. Dit gebeurde op het WK sprint voor Masters. Gerdien Meijer wist door met name een sterk optreden op de tweede dag haar klassering van de eerste dag (2e plek) te verbeteren en beslag te leggen op de felbegeerde titel.

Nog sneller

Ze schaatste op de eerste dag een tijd van 43,4 op de 500 meter en een tijd van 1.26,0 op de 1000 meter. Op de tweede dag schaatste ze nog sneller: 42.82 (500 meter) en 1.24,8 (1000 meter).

NK

Naast de uitstekende prestatie van Meijer, heeft ook clubgenoot Femke Markus van zich laten horen afgelopen weekend. Op het NK allround in Heerenveen kon Markus door een persoonlijk record op de 1500 meter zich opwerken tot de elfde plaats.

Zussen

Zus van Femke, Roos Markus liet afgelopen weekend vormbehoud zien bij een wedstrijd in Hoorn en is dus klaar voor het NK junioren dat volgende maand plaatsvindt. Oudste zus Riejanne (wielrenster) werd in Amstelveen uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar.

(Foto van De Haan Wielersport op Facebook)