Zorbballsport en spel, freerunnen en theaterklas. Het gebeurde allemaal afgelopen maanden in Ouderkerk aan de Amstel. Stichting Coherente organiseerde deze activiteiten samen met de basisscholen uit Ouderkerk aan de Amstel.

Alle leerlingen van groep 7 en 8 hebben in de Bindelwijk kennis gemaakt met de Zorbball. De leerlingen mochten met een aantal tegelijk in deze enorme bal en rolde door de zaal heen. Het wat een spetterende clinic. Veel kinderen waren erg enthousiast. Na afloop van de clinic is er op donderdag een lessenserie gestart. Op donderdag 10 december is de laatste les van de Zorbballsport en spel lessenserie.

De leerlingen van groep 3 tot en met 6 hebben een freerunclinic gehad tijdens schooltijd. Het was een ontzettende leuke les en er werd gesprongen, geklommen en gerold. Na de clinic zijn er op vrijdag vijf lessen freerunnen gestart. De laatste freerunles is op vrijdag 11 december. Het freerunnen is een groot succes! In samenwerking met sv IVO wordt er na de kerstvakantie gestart met wekelijkse lessen freerunnen. Meer informatie hierover is te vinden op http://sv-ivo.nl/activiteiten-overzicht/.

De theaterklas is gestart met een proefles. Veel kinderen zijn toen langsgekomen om eens te snuffelen aan de mogelijkheden van de theater les. De week erop zijn er toen twee theatergroepen gestart. De theaterlessen gaan door tot maandag 14 december.

Alle activiteiten zijn een groot succes. Benieuwd wat er in 2016 te doen is? Houdt de website in de gaten!