Alle leerlingen van de Jan Hekmanschool, het Kofschip en de Amstelschool hebben op vrijdag 22 april deelgenomen aan de Koningsspelen. In totaal een kleine duizend. De Koningsspelen vonden plaats op de velden van SV Ouderkerk en het Amstelbad. De gehele ochtend hadden alle kinderen activiteiten.

De jongste kinderen deden mee aan kleine koningsspelen als kroontje leggen en de sinaasappelenrace. Ook kregen zij een circus-, dans- en yogaclinic. Daarnaast mochten zij zich uit leven op de stormbanen en springkussens.

De leerlingen van groep 5 en 6 waren druk bezig in het Amstelbad. Hier kregen zij onder andere een volleybalclinic van volleybalvereniging Ouderkerk. Ook hadden zij een dansworkshop onder begeleiding van Diana. Daarnaast waren zij aan het tafeltennissen, midgetgolfen en trefballen. De leerlingen hadden ook twee muziekactiviteiten waarbij er mooie klanken klonken door het Amstelbad.

De oudste leerlingen van deze dag waren druk bezig met hun eigen activiteiten zoals lopen in een grote loopbroek, dansen, estafettes, voetballen en hockeyen. De kinderen kregen een clinic Teakwon-Do van David Chung.

Tussendoor kregen alle kinderen een zakje chips gesponsord door de Plus. Deze smaakte erg goed!

Rond kwart voor twaalf verzamelde de kleine duizend kinderen zich bij het podium. We hebben de H-U-P-S-A-K-E-E, HUPSAKEE klonk er over het veld. Gezamenlijk danste we met elkaar de Koningsdans ter afsluiting van de fantastische Koningsspelen.

Bekijk hieronder de foto’s van de Koningsspelen. Deze zijn gemaakt door Hans Keijzer, Einte Bonstra en Marielle Dogterom van de fotowerkgroep van Coherente.