Voor de leerlingen van groep 5 van de Duivendrechtse scholen Grote Beer en A. Bekemaschool was het dinsdag 11 februari 2020 een spannende dag. In Duivendrecht speelden de twee basisscholen tegen elkaar een lijnbaltoernooi. De sfeer was gelijk te voelen bij het betreden van de gymzaal in het Dorpshuis. Een team bestond uit vier leerlingen en zij moesten de bal drie keer over spelen voordat hij over het net naar de tegenpartij werd gespeeld. Zij proberen de bal bij de tegenpartij op de grond te krijgen, zodat ze een punt verdienen.

Er is geen toernooi zonder scheidsrechters! De leerlingen van groep 8 van de Grote Beer kregen de taak om te beoordelen of de bal uit was en welk team een punt verdiende. Een belangrijke taak, want de scores werden ingevuld op formulieren en vervolgens ingevoerd in de computer, waarna de uitslag berekend werd. Wie gaat er verder naar de halve finale en daarna naar de finale?

De leerlingen vonden het in het begin best spannend. Tussen de wedstrijden door was er tijd om even uit te rusten op de tribune en een bekertje water te drinken. Op de velden vlogen de ballen heen en weer over het net. Zowel communicatie als teamwork werd op de proef gesteld en de leerlingen werkten zich in het zweet. Het was te zien dat iedereen zijn uiterste best deed.

Na zes speelrondes hadden alle teams binnen de poules tegen elkaar gespeeld.Nadat iedereen voldoende had gedronken was het tijd voor een spannende halve finale. Uiteindelijk plaatsten twee teams van de A. Bekemaschool zich voor de finale. Tijdens de finale werd er aangemoedigd door alle kinderen. Het geluidsniveau in de sporthal ging flink omhoog en de leerlingen moedigden vol enthousiasme aan.  De beker ging met de A. Bekemaschool mee naar school. Na afloop kregen alle leerlingen een vaantje ter aandenken.

Dit toernooi werd georganiseerd door de beide Duivendrechtse basisscholen in samenwerking met Stichting Coherente.