Op dinsdag 17 mei en donderdag 19 mei bezochten de leerlingen van de groepen 6 van KBS Het Kofschip het Historisch Museum Ouder-Amstel. Na een inleiding van Jan Gaasterland en Mark Homan op school, maakten zij een historische wandeling door het dorp en brachten zij een bezoek aan het museum. Ook zijn de leerlingen op de Portugees Joodse begraafplaats, Beth Haim, geweest. De leerlingen toonden veel interesse en waren erg onder de indruk van al wat er ooit in hun dorp heeft plaats gevonden en wat daar nog van terug te vinden is. Zij weten nu bijv. dat Ouderkerk ouder is dan Amsterdam en hoe Ouderkerk aan zijn naam is gekomen.

Het Kofschip vindt het belangrijk dat de leerlingen zich bewust zijn van de historie van hun woonplaats. Door meer kennis op te doen krijgen de leerlingen meer waardering voor erfgoed en zullen zij zich meer verantwoordelijk voelen voor het behoud ervan. Bovendien maakt een historische wandeling door het dorp en een bezoek aan het museum het onderwijs levendig. Erfgoededucatie is een onderdeel van cultuureducatie op het Kofschip.

Op vrijdag 20 mei was er voor de leerlingen een workshop op school door Knip en Film kunsteducatie en workshops . Eerst tekenden de leerlingen aan de hand van kopieën een zelf gekozen monument uit Ouderkerk na. Deze knipten ze uit en daarna werd er aan de details gewerkt (knippen of snijden). Langzaam kwam er dan een herkenbaar beeld tevoorschijn en wisten de leerlingen de kern van een gebouw te pakken. Om 14.30 kwamen de leerlingen van de groepen 6 van het Kofschip naar het gemeentehuis. Daar werd het doek met knipkunst uit Ouderkerk door wethouder Marian van der Weele onthuld onder grote belangstelling van leerlingen, ouders, leerkrachten, directie van KBS Het Kofschip en medewerkers van het gemeentehuis en andere belangstellenden.

De leerlingen nodigen u van harte uit het doek in de komende weken in het gemeentehuis te komen bezichtigen. Voor openingstijden kunt u de website van het gemeentehuis raadplegen. Voor verdere informatie kunt u een bericht sturen aan info@hetkofschip.nl

Foto 1  Foto 3