Vorige week heeft handbalvereniging NEA in samenwerking met stichting Coherente op alle Ouderkerkse basisscholen een handbal-clinic verzorgd. Alle leerlingen van groep 3 en 4 kregen de clinic tijdens hun gymles. De clinic begon met een sportieve en speelse warming-up. Er werden verschillende bewegingen uitgevoerd om goed warm te worden. Nadat alle spieren warm en los gezwaaid waren was het tijd voor een specifieke warming-up. Per tweetal kregen de leerlingen een handbal. De eerste stap was de bal over rollen naar degene tegenover je. Nadat dat goed ging werd er gerold vanaf het zitten op de knieën. Uiteindelijk werd de handbal staand overgegooid. De laatste stap was een klein spelletje. De leerlingen begonnen dichtbij elkaar, na drie keer overgooien zonder dat de bal op de grond kwam werd er een stap naar achter gedaan. Hierdoor werd het steeds moeilijker.

Na het oefenen met de handbal gingen de leerlingen aan de slag met handbalvormen op drie verschillende stations. Bij het eerste station werd geoefend met samenspelen. De leerlingen ging aan de slag met de bal tien keer overgooien zonder dat deze op de grond kwam. Bij het tweede station werd er getraind op scoren. Aan het doel hing een gatendoek. Er werd geoefend met het gooien door de gaten. De gaten waren niet groot, dit maakte het best lastig. De meeste leerlingen lukte het toch om een aantal keer door de gaten te gooien. Bij het laatste station werd er geoefend op een sprongschot. De leerlingen mochten drie stappen maken en dan gooien op het doel. Nadat dit was geoefend werd er ook gegooid met een keeper op doel. Hierdoor werd het nog moeilijker. De les werd afgesloten met handbal tikkertje.

Als kinderen vaker willen handballen zijn ze welkom bij de handbalvereniging NEA. Kinderen zijn welkom voor drie gratis proeflessen. Deze lessen vinden plaats op maandag van 17.30 tot 18.30 uur en/of donderdag van 17.00 tot 18.00 uur. Tot de herfstvakantie wordt er nog buiten getraind op het asfaltveld bij SVO. Daarna zullen de trainingen in de Bindelwijk zijn. Voor meer informatie kunt u mailen naar: nea@handbal.nl. Uiteraard kunt ook kijken of onze website: www.nea-handbal.nl.