Op donderdag 13 februari werd het scholenvolleybaltoernooi georganiseerd voor groep 4 en 5 van het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool. Vroeg in de ochtend kwamen enthousiaste leerlingen van groep 5 naar de Bindelwijk. Om 8.30 uur waren alle scholen compleet en begonnen de klassen aan een gezamenlijke warming-up. Er werden verschillende oefeningen gedaan van rennen, huppelen, op handen en voeten, de zijwaartse pas en de volleybalpass. Nadat de leerlingen warm waren, werd het tijd om de volleybalregels nog kort met elkaar door te nemen. Dit was tevens een mooie gelegenheid voor de hulpouders, ook wel “scheidsen” deze ochtend, om het spel te laten zien. Na de uitleg gingen alle teams naar het veld waar zij de eerste ronde gingen spelen. Binnen enkele seconden stonden alle teams op de juiste plek, er was dus goed opgelet door deze leerlingen. Er werd gezamenlijk afgeteld van 10 naar 0 en bij 0 klonk de zoemer door de Bindelwijk en startte de eerste ronde. Op de twaalf velden vlogen de ballen heen en weer. Er werd goed gevangen, gegooid en doorgedraaid. Het niveau lag hoog en het plezier was goed zichtbaar. Leerlingen gaven elkaar complimenten als: goed gevangen, zet hem op of jammer maar volgende keer lukt het.

Na de voorrondes was het tijd voor een pauze. Op de tribune werd wat gegeten en gedronken. Ondertussen werden de laatste punten in de computer ingevoerd en rolde hier een uitslag uit. De vier poulewinnaars streden in de halve finale voor een plek in de finale. Op de andere velden werd ook fanatiek gespeeld. Alle teams waren aan elkaar gewaagd en bij de meeste potjes ging het gelijk op. Hierdoor werd het extra spannend toen de klok aangaf dat er nog 10 seconden speeltijd was. Na het afsluitsignaal werd er gejuicht. De leerlingen waren blij met het resultaat. Gezamenlijk werd er gekeken naar de finale. Uiteindelijk won het Slangenteam van de Jan Hekmanschool. Dit team zorgde ervoor dat de wisselbeker van groep 5 mee kon naar de Jan Hekmanschool.

Aan het einde van de ochtend speelden de leerlingen van groep 4 het scholenvolleybaltoernooi. Ook deze leerlingen konden niet wachten om te starten. Het was voor de leerlingen hun eerste toernooi. Voor sommigen was het best spannend, maar na de warming-up was iedereen op zijn gemak. Meteen al tijdens de voorrondes was het niveau goed. Er werd lastig gegooid en goed gevangen. Alleen het serveren was soms nog best moeilijk. Maar in de loop van de voorrondes ging dit ook steeds beter. Bij groep 4 was de pauze de lunchpauze. De broodjes kwamen uit de tas en werden vlug opgegeten. Na een kleine tien minuten waren de meeste leerlingen alweer klaar voor het toernooi. Nadat de uitslag verteld was gingen de leerlingen naar het juiste veld. Op veld 1 en 2 werd de halve finale gespeeld. Het was hier ontzettend spannend. Op veld 1 met team Girl Power van de Jan Hekmanschool tegen Super T van de Amstelschool werd de einduitslag 16 tegen 15. Op het veld daarnaast eindigde de Powers van de Jan Hekmanschool met 8 punten tegen VVO van de Amstelschool met 7 punten. De teams waren dus erg aan elkaar gewaagd. In de finale speelden de teams van de Jan Hekmanschool voor plek één en twee en de teams van de Amstelschool voor plek drie en vier. Ook bij groep 4 ging de wisselbeker mee met de Jan Hekmanschool.

Volleybal Vereniging Ouderkerk en stichting Coherente kijken terug op een geslaagd toernooi, waarbij veel plezier is beleefd. Graag bedanken wij nogmaals alle scheidsrechters voor het fluiten van het toernooi. Wil jij wekelijks volleyballen? Kom op woensdag- of vrijdagavond naar Bindelwijk en doe een proeftraining mee. Voor meer informatie over de trainingen kan je bellen naar: 06-37424676.