De Riki stichting en stichting Coherente hebben zich op donderdag 25 oktober ingezet om jong en oud samen te brengen. In het Dorpshuis in Duivendrecht hebben kinderen in de leeftijd vier tot twaalf jaar gasten van Co’s kamer geportretteerd. De gasten van Co’s kamer komen normaliter naar het Dorpshuis in Duivendrecht voor een gezellige ochtend met koffie, een spelletje en een gezamenlijke lunch.

De donderdag in de herfstvakantie verliep anders. Om 10.30 uur kwamen er een kleine 30 kinderen naar het Dorpshuis. Zij kwamen daar om hun (leen) opa of oma te schilderen. De kinderen zaten verspreidt door het Dorpshuis aan een tafel met hun eigen of een leen opa of oma. Schilderdocent Therese verzorgde deze creatieve activiteit. Na een kort welkomstwoord besprak Therese hoe de kinderen te werken zouden gaan. Alle kinderen begonnen met het maken van een kruis op hun doek. Daarna begonnen ze met het schetsen van het hoofd waarbij de grote vormen eerst aan bod kwamen en daarna de details. De kinderen leerden goed te kijken naar hun model. Heeft iemand een grote neus of juist grote oren? Hoe ziet het haar er uit? Met potlood waren de kinderen druk bezig om een mooie schets te maken. Voordat de verf op tafel kwam was het eerst tijd voor een pauze. Iedereen kreeg limonade met een chocolaatje.

Na de pauze was het tijd om te gaan werken met verf. In blokjes werden de portretten met veel verschillende kleuren ingekleurd. Alle kinderen waren geconcerteerd bezig en er was aandacht voor details. Naar 1,5 uur waren de eerste kinderen klaar met hun portret en werd er een gezamenlijke foto gemaakt. Tijdens het schilderen werd er bij alle tafels gezellig gepraat.

De creatieve ochtend werd afgesloten met een gezamenlijke lunch. Tijdens de lunch gingen de kinderen de pannenkoeken beleggen voor de ouderen. Stichting Coherente wil alle vrijwilligers bedanken voor hun extra inzet deze ochtend en de kinderen voor hun bijdrage aan het slagen van deze ochtend.

De mooiste portretten die gemaakt zijn in Duivendrecht worden ingestuurd naar de Riki stichting. Zij hebben per leeftijdsgroep nog een prijs voor de beste portretten.