De kleuters van de basisscholen de Grote Beer en de A. Bekemaschool hebben kennisgemaakt met Yoga. Brenda van JunoYoga verzorgde de introductie. De leerlingen begonnen met het ontdekken van het thema aan de hand van een aantal attributen. Er kwamen kastanjes, paddenstoelen, egels en blaadjes te liggen in het speellokaal. Vervolgens begon het zachtjes te regenen. De kleuters tikten met hun vingertoppen op hun hoofd, schouders en rug. De regen viel harder uit de lucht en kwam op de benen van de kinderen. Nadat er voldoende regen was gevallen gingen de kinderen staan en mochten zij hun laarzen aantrekken om vervolgens in de plassen te stampen. Er werd zowel hard als zacht gestampt in de plassen.

De leerlingen waren aangekomen in het bos waar ze als een spin gingen lopen. De kleuters duwden hun buik omhoog en liepen als spinnen door elkaar heen. Na het lopen als een spin werden de leerlingen een boom. De bomen maakten door de wind verschillende bewegingen. Alle leerlingen waren aandachtig bezig om de bewegingen na te doen. De leerlingen gingen ook aan de slag met allemaal een eigen eikel en blaadje. Het was onwijs leuk om deze te mogen pakken en hier oefeningen mee te doen. Het blazen van de blaadjes vonden de meeste leerlingen vooral grappig. En de oefening met de kastanje tussen je voeten was best wel lastig.

De les werd afgesloten met een momentje op de grond liggen. Er stond een fijn muziekje op en de yogadocent liep rond. Na het liggen werd een liedje gezongen om de les volledig af te sluiten.

Bij JunoYoga is er les voor kinderen van vier tot zeven jaar op dinsdagmiddag van 15.30-16.15 uur. En voor 8-12 jaar van 16.30-17.30 uur. Meer informatie op: www.junoyoga.nl.