Gymles van twee kickboksers

Ter verrijking van de gymlessen in Ouder-Amstel organiseert stichting Coherente door het schooljaar heen verschillende clinics. Trainers van lokale verenigingen of sportorganisaties nemen de gymles over om de kinderen kennis te laten maken met de sport die zij geven.

Komende weken maken de leerlingen van groep 3 tot en met 6 van de Ouderkerkse basisscholen kennis met Kick en Fun. De leerlingen van de Amstelschool hebben de clinic vorige week gehad en kwamen ontzettend enthousiast terug in de klas.

In de clinic hebben de leerlingen gewerkt aan hun stabiliteit. Ook werden er verschillende duw-oefeningen gedaan, waarbij de opdracht was om stevig te blijven staan. Daarnaast kregen alle leerlingen ook kickbokshandschoenen aan en werden er verschillende stoten geoefend. Iedereen stond stevig en er werd goed geoefend, waarbij de stoten steeds beter gingen. De leerlingen hadden lol met alle oefeningen. Voor de meeste leerlingen was het de eerste keer dat ze hebben gekickbokst. Dit maakte deze clinic extra speciaal.

De komende weken gaan de twee kickbokstrainers langs om de leerlingen van de Amstelschool en de Jan Hekmanschool uit te dagen tijdens hun clinic. Voor alle leerlingen is het mogelijk om het kickboksen verder te ontdekken tijdens de naschoolse activiteit Kids Kick en Fun. Tijdens deze naschoolse activiteit gaan de kinderen in vier trainingen op een speelse manier meer leren van kickboksen. Er worden verschillende stoot- en traptechnieken aangeleerd. Ook wordt er met de trainer gewerkt aan de motoriek, het zelfvertrouwen en de kickboksvaardigheden. Uiteraard leren de kinderen ook respect voor elkaar te hebben. Wat mag wel en wat mag niet?

Naschoolse activiteit Kids, Kick en Fun

De naschoolse activiteit is voor kinderen uit groep 3 tot en met 6. Er is les op donderdag 15, 22 februari en 8,15 maart van 17.00-18.00 uur bij Fit en Soul aan de Amstel (Amsteldijk Zuid 67b, 1184 VD, Amstelveen). De kosten zijn €20,- voor vier lessen. Meer informatie en aanmelden voor de activiteit kan op: www.coherente.nl/cursus-jeugd.