In de meivakantie organiseerde stichting Coherente een sportieve ochtend in de gymzaal van het Dorpshuis in Duivendrecht: Speel Sportief. De gehele gymzaal stond klaar voor verschillende spellen en sporten.

Vanaf 11 uur liep de gymzaal vol met kinderen. Er was veel belangstelling voor het freerunparcourtje. Rennen, springen en rollen over obstakels. Klein en groot leefde zich erop uit. Vooral op de trampolines. De kinderen sprongen extra hoog om zich vervolgens op de dikke mat neer te laten ploffen. Er was ook een hoge klimtoren waar kinderen met een touw omhoog konden klimmen. Iedereen klom als een speer omhoog en gleed vervolgens naar beneden.

Naast klimmen, klauteren en springen konden kinderen ook verschillende bal- en teamsporten doen. Er werd gehockeyd, gefrisbeed en gebadmintond. Natuurlijk was er ook een pannaveldje om een potje te voetballen.

Voor de jongste kinderen was er een speciale kinderhoek met verschillende gooispellen. Ook lag er een lange kruiptunnel en een minitrampoline. Als laatste werd er de gehele dag heel hard geoefend in de circushoek. Aan het eind van de ochtend waren er een aantal kinderen die zelfstandig konden lopen op een bal. Ook ging het bordjes draaien erg goed en werd er veel geoefend met de diabolo.

Stichting Coherente kijkt terug op een sportieve en gezellige ochtend. In de volgende vakantie wordt er weer een Speel Sportief georganiseerd.