Afgelopen weken konden kinderen meedoen met naschoolse activiteiten. Voor de kleintjes waren er vijf lessen stoeien op zowel woensdag als vrijdag. Het stoeien is georganiseerd door Fit en Soul aan de Amstel en stichting Coherente. Tijdens het stoeien gingen de kinderen op een speelse wijze aan de slag met coördinatie, zelfvertrouwen, concentratie en verbeteren van hun motoriek. Dit hebben ze gedaan met oefeningen zoals ‘de Schildpad’ en ‘het Rugzakje’. Tijdens deze oefeningen leerde de kinderen doseren en zich verweren. Maar ook plezier hebben met elkaar en hun eigen grenzen aangeven.

Wil je verder met stoeien? Of een proefles stoeien proberen? Na de kerstvakantie gaan we door met stoeien. De eerste les zal zijn op vrijdag 13 januari van 13.15 tot 14.00 uur in de Bindelwijk. We gaan dan een half jaar aan de slag tot en met 14 juli 2017 (in de schoolvakanties zijn er geen lessen). De kosten voor deze reeks zijn €147,50. Aanmelden voor de lessenreeks kan via https://coherente.nl/cursus-jeugd. Heb je vragen of wil je een proefles proberen? Mail dan naar J.Goudsmit@Coherente.nl.

 

Nieuwe sport: ”smashbal”

De leerlingen van de bovenbouw konden afgelopen periode kennis maken met smashbal. Deze naschoolse activiteit was georganiseerd door Volleybal Vereniging Ouderkerk in samenwerking met stichting Coherente. Tijdens de drie lessen smashbal werd er vooral veel gesmasht. Het smashen werd geoefend maar er werden ook partijtjes gespeeld. De jongens en meiden die mee deden aan de activiteit smashbal waren erg enthousiast. Ze vonden het vooral leuk dat ze zoveel konden smashen en konden zich goed uitleven op de bal.

Beide naschoolse activiteiten waren erg geslaagd.