Watersportvereniging laat kinderen kennis maken met de watersport

Afgelopen week en aankomende week maken alle leerlingen in Ouderkerk aan de Amstel kennis met watersport. Watersportvereniging Ouderkerkerplas gaat langs alle scholen om daar te vertellen over de watersportmogelijkheden in hun dorp. Tijdens deze korte kennismaking met watersport gaan de leerlingen met elkaar een optimist optuigen. Ze doen het zwaard er in en zetten het zeil op. Ook mogen ze zien hoe schuin een optimist door het water gaat.

Alle leerlingen luisteren aandachtig en denken mee over de verschillende vragen die worden gesteld. Ze beseffen dat het grootste gedeelte van de aarde bestaat uit water, m
aar liefst 70% van het aardoppervlak is bedekt met water. Toch handig als je kan zeilen! Na de kennismaking op de grond is het voor kinderen vanaf acht jaar mogelijk om mee te doen aan een clinic optimistzeilen op de Ouderkerkerplas. Meer informatie over deze clinic en aanmelden kan via https://coherente.nl/cursus-jeugd.

De clinics optimistzeilen zijn op zondag 16 april en zondag 23 april tussen 10.00 en 15.00 uur. Er is beperkt plek voor de clinics, maar komen kijken kan altijd!

Amstelcup

Op zaterdag 15 april start het watersportseizoen. Om te vieren dat het nieuwe seizoen wordt geopend organiseert de watersportvereniging voor de eerste keer een zeilwedstrijd op de Amstel ter hoogte van de Amstelzijde bij Loetje. Deelnemers van deze wedstrijd zijn de leden van de club. De wedstrijden vinden plaats tussen 10.30 en 15.30 uur. De watersportvereniging nodigt iedereen uit om te komen kijken!