Afgelopen week hebben alle kleuters van de Jan Hekmanschool, de Amstelschool en het Kofschip een yogaclinic gehad. Brenda van JunoYoga verzorgde deze clinic. Tijdens de clinic maakten de kinderen kennis met yoga aan de hand van het thema ‘Koningsdag’.

De les begon met het rechtop zitten in kleermakerszit. Alle kinderen ritsten hun jas omhoog en zaten rechtop klaar voor de warming-up. In de warming-up rekten en strekten de kinderen alles uit. Vervolgens gingen ze aan de slag met verschillende yogahoudingen zoals de yogamuis, de zwaan en de zonnegroet.

Hierna was het tijd om vrij te bewegen. De kinderen kregen rode, witte en blauwe slingers en mochten hiermee vrij door de zaal bewegen. De gymzaal fleurde op met alle mooie kleuren. Na het dansen met de slingers deden de kinderen een concentratiespelletje met de klankschaal. Deze schaal maakt een bijzonder geluid waar de kinderen naar mochten luisteren. Als het geluid niet meer hoorbaar was mochten zij rechtop gaan zitten.

De les werd afgesloten met een meditatieoefening. De kinderen lagen door de gymzaal en luisterden naar de muziek. Na de meditatie werd er nog kort gerekt en groeten de kinderen elkaar: namasté.

Vanaf woensdag 17 mei start er een naschoolse activiteit kleuteryoga. Alle kinderen van vier tot en met zes jaar kunnen zich opgeven voor zes lessen kleuteryoga. In deze zes lessen gaan de kinderen aan de slag met yogahoudingen, visualisatie, samenwerkingsspelletjes, ademoefeningen en ontspanningsoefeningen. Tijdens de lessen komen verschillende thema’s aan bod zoals zomer, boerderij en jungle. De naschoolse activiteit kleuteryoga is op woensdag 17, 24, 31 mei en 14, 21, 28 juni van 13.15-14.00 uur in studio JunoYoga (Dorpsstraat 36). Meer informatie en aanmelden via www.coherente.nl/cursus-jeugd