Scholen maken zich klaar voor de Koningsspelen

Op vrijdag 22 april 2016 vinden de Koningsspelen plaats. Alle basisscholen in Ouderkerk aan de Amstel doen mee aan dit landelijke evenement. Op deze dag is er gezorgd voor een goed gevuld programma voor alle leerlingen van de Jan Hekmanschool, het Kofschip en de Amstelschool.

Stichting Coherente organiseert samen met de basisscholen in Ouderkerk aan de Amstel een feestelijke, culturele en sportieve dag op de velden van SV Ouderkerk (Wethouder Koolhaasweg 4, 1191 EB Ouderkerk aan de Amstel).

De groepen 1 tot en met 4 en groep 7 en 8 starten deze dag op de velden van SV Ouderkerk. Via de vakleerkracht worden de leerlingen geïnformeerd over de verzamellocatie. Gedurende de dag gaan de leerlingen aan de slag met vele sportieve en culturele activiteiten.

Voor de groepen 5 en 6 start de dag in het Amstelbad. Ook de groepen 5 en 6 ontvangen meer informatie over deze dag via hun leerkracht.

Een heel jaar lang zijn de scholen samen met Joëlle van stichting Coherente bezig geweest om een fantastische programma neer te zetten op deze dag. Het programma houden we nog even geheim. We willen jullie wel alvast verklappen dat er ook dit jaar weer voor alle kinderen een groot luchtkussen op de velden klaar ligt. Daarnaast krijgen de jongste kinderen een gave circus clinic en een yoga les. Voor de bovenbouw leerlingen staan er niet alleen sportieve activiteiten klaar maar ook een muziek clinic. Volg ons op Twitter om meer te weten te komen over de inhoud van de activiteiten.

koningsspelen-ouder-amstel-25  koningsspelen-ouder-amstel-10   koningsspelen-ouder-amstel-21

Recordpoging

Om 11.45 uur komen alle leerlingen op een veld bij elkaar. We gaan een recordpoging doen om met alle leerlingen (in totaal 1000) de Koningsdans op te voeren. Iedereen is welkom om mee te komen dansen!

De ouders zijn natuurlijk van harte welkom op om deze dag hun steentje bij te dragen. Aanmelden kan via de basisscholen. Wilt u zien wat u zoon(s) of dochter(s) deze dag beleeft? Kom gezellig langs!