Laat je beperking je niet beperken en sport mee!

Sport is erg belangrijk voor mensen met een beperking, maar uit onderzoek blijkt dat de sportdeelname onder deze doelgroep nog steeds achterloopt ten opzichte van mensen zonder beperking. Eén van de oorzaken blijkt de onbekendheid met de mogelijkheden. In de regio Amstel- & Meerlanden zijn 147 sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Het afgelopen jaar zijn er een aantal nieuwe activiteiten bijgekomen.

Mogelijkheden
Van G-voetbal tot atletiek en van rolstoelbasketbal tot zitvolleybal. Er is in de regio een uitgebreid aanbod. Voor mensen met een lichamelijke beperking is het sinds kort mogelijk om deel te nemen aan bootcamp in Diemen, RaceRunning in Hoofddorp (foto), CrossFit in Amstelveen, rolstoeltennis in Aalsmeer en rolstoelbadminton in Nieuw Vennep en Hoofddorp. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen onder andere mee doen met tennis in Aalsmeer of bootcamp en zumba in Hoofddorp.

Regiomedewerkers
In de provincie Noord-Holland is in elke regio een regiomedewerker actief op het gebied van aangepast sporten. Deze medewerker ondersteunt onder andere verenigingen die een aangepast sportaanbod hebben of willen opstarten en is beschikbaar voor vragen en persoonlijk sportadvies. De medewerkers per regio vindt u op www.aangepastsporten.info. Hier kunt u met de sportzoeker ook gericht zoeken naar het sportaanbod in uw woonplaats.

Special Sports Experience
Op zaterdag 2 juli vindt in Amstelveen de jaarlijkse Sport- en Beweegmarkt plaats. Dit jaar sluit de Special Sports Experience aan om het aangepast sporten onder de aandacht te brengen. Verschillende verenigingen met een aangepast aanbod zijn aanwezig en bezoekers kunnen onder andere kennis maken met zitvolleybal, rolstoeldansen en taekwondo.

Meer informatie
Voor meer informatie over aangepast sporten of de Special Sport Experience kunt u contact opnemen met Wout Werker, regiomedewerker Aangepast Sporten Amstel & Meerlanden, via wwerker@sportservicehaarlememrmeer.nl of 023 – 557 59 37.