Op dinsdag 14 februari organiseerde CTO ’70 volleybal en stichting Coherente in samenwerking met de A. Bekemaschool en De Grote Beer het eerste scholenvolleybaltoernooi in Duivendrecht. Dit eerste toernooi was voor de leerlingen van groep 6. De leerlingen verzamelden zich op dinsdagmiddag in de sportzaal van het Dorpshuis.

Voordat het toernooi begon kwamen de leerlingen in beweging tijdens de gezamenlijke warming-up. Vervolgens werden de spelregels doorgenomen en gingen de teams naar het eerste veld waar zij moesten spelen. Alle leerlingen vonden het in het begin best spannend. Ze waren nu met alle leeftijdsgenoten tegelijk in de sportzaal. Er was een hele sportieve en gezellige sfeer.

Alle leerlingen deden erg hun best om zoveel mogelijk punten te scoren. Af en toe bleek het serveren nog best lastig te zijn. Je moet de bal hoog en ver genoeg spelen om hem over het net te krijgen. Er waren ook erg fanatieke leerlingen bij die bij elke bal tot het uiterste gingen om te zorgen dat deze niet op de grond kwam. Ze doken helemaal naar de bal toe.

De trainers en coaches van CTO ’70 volleybal stonden bij de velden om de wedstrijden te fluiten en ook de kinderen te coachen. Het was een sportieve middag. Na vijf wedstrijdrondes werden de halve finales gespeeld wat uiteindelijk leidde tot een spannende finale. Waarin het team ‘De Volleybrekers’ het opnamen tegen het team ‘1738’. De Volleybrekers wonnen deze finale. Zij stromen door naar het regionale kampioenschappen in mei in Nederhorst den Berg. Op een mooie tweede plek eindigde 1738 en knap derde werd team Kip.

Het eerste scholenvolleybaltoernooi in Duivendrecht was erg geslaagd en zal jaarlijks worden georganiseerd in samenwerking met de scholen, CTO ’70 volleybal en stichting Coherente.