Voor de tweede keer is vrijdag 4 november het scholenvolleybaltoernooi gehouden in sporthal de Bindelwijk. Dit was het eerste scholenvolleybaltoernooi van dit jaar. Alle leerlingen van groep 6 van de Jan Hekmanschool, het Kofschip en de Amstelschool deden mee. Op vrijdag 18 november is er een volleybaltoernooi voor de leerlingen van groep 4. Vrijdag 25 november zijn de leerlingen van groep 5 aan de beurt. Het scholenvolleybaltoernooi voor groep 7 en 8 is op 20 januari (groep 8) en 27 januari (groep 7). Het volleybaltoernooi wordt georganiseerd door Volleybal Vereniging Ouderkerk, stichting Coherente en de drie basisscholen: het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool.

Vooraf aan het scholenvolleybaltoernooi krijgen de leerlingen op school een volleybalclinic. Deze clinic wordt gegeven door Inge en Jacintha van de Volleybal Vereniging Ouderkerk. Tijdens deze clinic wordt er hard getraind voor het toernooi.

Vrijdagochtend 4 november stroomde de Bindelwijk vol enthousiaste leerlingen. Sommige leerlingen vonden het best spannend en waren zenuwachtig. Na de warming-up was bij de meeste leerlingen de spanningen weg. De teams speelde verschillende wedstrijden. Bij de eerste wedstrijden ging het er nog rustig aan toe, maar na verloop van tijd werden de teams steeds fanatieker. Heleen van de Amstelschool vertelde dat ze het leuk vond toen ze een wedstrijd wonnen met het team. Ook Ramiro en Maaike van de Jan Hekmanschool gaven aan dat ze vooral wilden winnen.

Het was ook zeker te merken in de Bindelwijk dat alle teams voor winst gingen. Alle leerlingen deden ontzettend hun best en gingen elk moment voor elke bal. Er werd zelfs gedoken om te zorgen dat de bal niet op de grond kwam. Julia en Stig van het Kofschip gaven aan dat ze het liefste de hele dag doorspeelden.

Uiteindelijk was het de Amstelschool die met de wisselbeker naar huis ging. Team ‘Volleyfreaks’ heeft het scholenvolleybaltoernooi van groep 6 gewonnen. Het was een sportieve en geslaagde ochtend en een mooi beeld om alle drie de scholen zo bij elkaar te zien.

Naschoolse activiteit smashbal

Aansluitend op de scholenvolleybaltoernooien komt er een naschoolse activiteit smashbal. Deze nieuwste vorm van volleybal is stoer, gaaf en te gek. Kan jij hard tegen een bal slaan en scoren? Tijdens de lessen smashbal ga je heel veel smashen. Het is de bedoeling dat je zo hard slaat dat het andere team de bal niet kan vangen. Bij Smashbal mag je smashen maar ook bovenhands serveren, duiken, rollen en nog veel meer. Maar let op: de bal mag maar één keer op de grond stuiteren, voordat die gevangen wordt.

De naschoolse activiteit smashbal is op vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur in de Bindelwijk. Het gaat om drie trainingen op vrijdag 2 december, 9 december en 16 december. Er zijn twee groepen, één groep van 6-9 jaar en één groep van 10-13 jaar. De kosten voor 3 lessen zijn € 7,50. Aanmelden via https://coherente.nl/cursus-jeugd. Wil u meer informatie, mail dan naar J.Goudsmit@Coherente.nl.