Ouderkerk- Op zaterdag 2 juli organiseert het Amstelbad van 16.00 tot 23.00 uur voor de vierde keer een midzomerspektakel, waarbij het mogelijk is om bij maanlicht te komen zwemmen.

Het midzomerspektakel is een gezellige dag voor jong en oud met veel verschillende activiteiten. Deze dag wordt georganiseerd door het Amstelbad in samenwerking met stichting Coherente, Dansschool DCF, Volleybal Vereniging Ouderkerk, turnvereniging sv IVO en Watersportvereniging Ouderkerkerplas. Op het grasveld in het Amstelbad opent om 16.00 uur Dansschool DCF het midzomerspektakel met een dansoptreden. Vervolgens geeft turnvereniging sv IVO een turndemonstratie. Om 16.30 uur verzorgt Volleybal Vereniging Ouderkerk een volleybalclinic. Ook is er vanaf 17.00 uur een dansclinic en turnclinic. Iedereen is welkom om mee te doen aan de clinics. Deze bieden de mogelijkheid om een keer een andere sport te ervaren.

Er is nog veel meer te doen in het Amstelbad. Maak bijvoorbeeld kennis met waterpolo of doe mee aan de wedstrijd ‘Wie maakt het mooiste zandkasteel?’ Watersportvereniging Ouderkerkerplas neemt een Optimist (bootje) mee naar het Amstelbad voor een clinic omslaan. Ook is er voor de kleintjes een springkussen.

Voor de twaalf plussers is er een speciaal programma georganiseerd door de jongerenwerkers van stichting Coherente. Deze leeftijdsgroep kan komen sumo worstelen, de uitdaging aan gaan in de bumper ballen, mee doen met een clinic bootcamp of gezellig mee doen met het beachvolleybaltoernooi.

Net als de andere jaren is er een muziek- en kunstplein waar iedereen de kans krijgt een optreden te verzorgen of zijn eigen gemaakte kunstwerken kan tonen en verkopen. Je kunt tijdens het midzomerspektakel onder andere meedoen aan aquafit, waterpolo en watergym. Je kunt ook gewoon een potje voetballen met vrienden of midgetgolf spelen. Mooie prijzen zijn er te winnen bij de wedstrijden: Wie maakt het mooiste zandkasteel?, Wie maakt het mooiste bommetje? en Wie zwemt er het verst onder water? Vanaf 21:00 uur is er een waterdisco. Hans en Frietje verzorgen lekkere hapjes en drankjes.

De toegang bedraagt 4 euro of een geldig zwemabonnement. Het volledige programma staat op www.amstelbad.nl en www.sportiefouder-amstel.nl. Wie wil optreden of eigen gemaakte kunst ten toon wil stellen, kan een berichtje sturen naar info@amstelbad.nl

Poster midzomerspektakel