De volleybalweken zijn gestart in Ouderkerk aan de Amstel. Alle leerlingen van groep 4 tot en met 8 maken tijdens de volleybalweken kennis met volleybal in de gymles. Vervolgens gaan de leerlingen van dezelfde leeftijdsgroep strijden tegen elkaar tijdens het scholenvolleybaltoernooi. De volleybalweken worden georganiseerd door Volleybalvereniging Ouderkerk en stichting Coherente in samenwerking met de basisscholen het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool.

In november kregen de leerlingen van groep 7 en 8 een clinic volleybal. Tijdens de clinic werd er getraind op serveren, vangen en opgooien. Op het toernooi op donderdag 29 november was het tijd om te laten zien wat de leerlingen geleerd hadden. De leerlingen speelden in teams van twee jongens en twee meisjes tegen elkaar. In de ochtend kwamen eerst alle leerlingen van groep 7 naar de Bindelwijk.

Het was een natte dag en de leerlingen kwamen verregend binnen. Het weer buiten mocht de lol binnen niet drukken. Want iedereen had er onwijs veel zin in. Na een korte warming-up waarbij de leerlingen op verschillende manieren zich naar de overkant bewogen werden zowel de benen als de armen opgewarmd. Hierna startten de teams meteen met de eerste speelronde. De leerlingen speelden fanatiek en deden hun best om geen bal op de grond te krijgen. Het beste team per poule ging door naar de kwartfinales. Vanaf toen moesten de leerlingen van groep 7 de eerste bal passen. De eerste minuten was het voor iedereen wennen wat de bedoeling was. Uiteindelijk ging dit bij alle teams erg goed en vlogen de ballen snel heen en weer over het net. Tijdens de kwartfinales waren alle velden al oranje en rood gekleurd. Dit betekende dat alleen de teams van het Kofschip en de Amstelschool nog kans maakten om zich te plaatsen voor de finale. De teams waren onwijs aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk speelde het team van het Kofschip tegen het team van de Amstelschool de finale. Team ‘’De Winwin’’ van de Amstelschool won de finale. Catho, Rodee, Gabi en Tijmen namen de wisselbeker mee terug naar school. Vorig schooljaar had groep 7 ook al de wisselbeker gewonnen.

Het volleybaltalent van de Amstelschool kwam in de middag tijdens het schoolvolleybaltoernooi van groep 8 ook weer naar voren. De leerlingen van groep 8 moesten vanaf de eerste speelronde de eerste bal passen. Best lastig maar een mooie uitdaging. Het niveau van groep 8 was hoog. Er werd goed gesmasht en zowel onder- als bovenhands geserveerd. In de kwart- en halve finales van groep 8 waren alle scholen vertegenwoordigd. Uiteindelijk speelde de Amstelschool ‘’De kippenvleugels’’ de finale tegen ‘’De Tractors’’ een team van de Jan Hekmanschool. De Amstelschool maakte dus kans om een tweede wisselbeker dezelfde dag mee naar school te nemen. Het was een spannende finale waarbij de teams aan elkaar gewaagd waren. De finale bleef spannend tot het einde. Uiteindelijk werd team ‘’De guppies came back’’ knap derde, team ‘’De tractors’’ werd tweede en team ‘’De kippenvleugels’’ eerste. De Amstelschool, het team van Senna, Seth, Dean en Liv nam dus een tweede beker mee naar school.

In januari en februari hebben de leerlingen van groep 4 tot en met 6 hun volleybalclinic en scholentoernooi. Zal de Amstelschool dit schooljaar nog meer bekers mee naar huis nemen?

Wil uw kind wekelijks volleyballen? Mee trainen met VVO kan voor jongens op vrijdag van 17.00-18.00 uur en voor meisjes op woensdag van 14.00-15.00 uur. Vragen of informatie over volleyballen bij de jeugd mail naar jeugd@vvouderkerk.nl.