In het nieuwe jaar is er weer een gevarieerd aanbod aan naschoolse activiteiten. Voor alle leeftijdsgroepen worden er naschoolse activiteiten georganiseerd. Benieuwd wat er allemaal te doen is?

Leerlingen van groep 4, 5 en 6 kunnen deelnemen aan de activiteit Bont Boeket – mixed media. Deze activiteit is op maandagmiddag van 15.00-17.00 uur. In de lessen Bont Boeket – mixed media ga je experimenten met verschillende materialen, zoals verf, papier, inkt, ecoline, krijt en stempels. Het is bijna wel zeker dat je handen hierbij niet schoon blijven! Plezier maken en uitproberen staat voorop. Spelenderwijs gaan de leerlingen leren kijken naar kunst. Deze creatieve activiteit is een reeks van acht lessen. Meer informatie en aanmelden kan op https://www.coherente.nl/cursus-jeugd.

De muziekfabriek voor leerlingen van groep 1 en 2 gaat starten op woensdagmiddag. Tijdens de lessen van de muziekfabriek, georganiseerd door muziekschool Ouder-Amstel verkennen de kinderen muziek door te zingen, trommelen, bewegen en knutselen met muziek. Op een speelse wijze wordt kennis gemaakt met maat, ritme en toonhoogte. De lessen zijn op woensdagmiddag van 13.30-14.15 uur in het Dorpshuis in Duivendrecht. De naschoolse activiteit start begin februari. Meer informatie en aanmelden door te mailen naar info@muziekschoolouder-amstel.nl.

Voor de leerlingen van groep 5, 6 en 7 zijn er ook muzikale activiteiten. Onder begeleiding van Gonny, zangdocent van Muziekschool Ouder-Amstel gaan de leerlingen aan de slag met zowel Nederlandse als Engelstalige popnummers. In de lessen wordt aandacht besteed aan stem- en presentatietechnieken. Ook worden er verschillende manieren van inzingen aangeleerd. Deze naschoolse activiteit is op donderdagmiddag van 15.15-16.15 uur in het Dorpshuis in Duivendrecht en start op donderdag 31 januari. Meer informatie over deze activiteit of aanmelden gaat door te mailen naar info@muziekschoolouder-amstel.nl.

Op donderdagmiddag van 15.00-16.30 uur in de A. Bekemaschool wordt de naschoolse activiteit: ‘’Ontdek het zelf, je kunt mooie dingen maken van klei’’ gegeven. Deze activiteit is voor leerlingen van groep 3, 4 en 5. Tijdens de lessen gaan de leerlingen aan de slag met vormen. Ze leren vormproblemen op te lossen, oog te krijgen voor verhoudingen en hoe je je kunstwerk afwerkt. Deze naschoolse activiteit bestaat uit negen lessen. Meer informatie over de lessen en aanmelden kan op www.coherente.nl/cursus-jeugd.