In de lange zomervakantie lekker met elkaar buitenspelen kon en kan deze zomer. Stichting Coherente organiseert op een aantal dagen Speel Sportief Zomer. Tijdens Speel Sportief Zomer kunnen kinderen meedoen met allerlei verschillende sporten en spellen. Er is voor elke leeftijd wat te beleven. Ga jij samen voetballen of speel je mee met jenga?

De eerste drie Speel Sportief Zomerdagen zijn geweest. In Ouderkerk aan de Amstel is Speel Sportief Zomer in het Amstelbad. Op het grasveld is er van alles te doen. Op woensdag 1 augustus was er vooral veel opkomend circustalent. Op het veld stonden kinderen te oefenen met bordjes draaien, ook vlogen de diabolo’s door de lucht en werd gejongleerd met verschillende voorwerpen. De circusspellen zijn lastig maar de kinderen die door hebben gezet en veel oefenden vertoonden aan het einde van de middag hun trucs aan hun ouders. Naast circus werd er ook veel gevolleybald en gebadmintond.

Ook in Duivendrecht op woensdag 8 augustus werd veel gebadmintond. Door de harde wind was het een uitdaging om de shuttle heen en weer te slaan. Het weer was onwijs wisselend op deze woensdag maar dit liet de pret niet drukken. Over het hele plein speelde kinderen. Er werden visjes gevangen, tekeningen gemaakt op de grot, veel drie op een rij gespeel en gesjoelt.

Veel kinderen hebben op de eerste drie Speel Sportief Zomerdagen gezamenlijk buitengespeeld. Aan het eind van de vakantie is er nog twee keer Speel Sportief Zomer. Op woensdag 22 augustus is Speel Sportief Zomer van 10.00 tot 12.00 uur op het Dorpsplein in Duivendrecht. De laatste Speel Sportief Zomer is op woensdag 29 augustus in het Amstelbad van 13.00-15.00 uur. Meer informatie over de vakantieactiviteiten is te vinden op www.sportiefouder-amstel.nl/vermaak-tijdens-de-zomervakantie.