In het Dorpshuis in Duivendrecht konden kinderen in de kerstvakantie deelnemen aan verschillende activiteiten. Op maandagen 23 en 30 december was de gymzaal omgetoverd tot Speel Sportief. Kinderen konden hun energie kwijt door een potje te gaan voetballen, basketballen, tafeltennissen of badmintonnen. Ook waren er verschillende klim- en klauterparcours waar de kinderen overheen vlogen. In een vak werd er fanatiek gerend en gegooid. Hier werd een sneeuwballengevecht gehouden. Er stonden blokken waar de kinderen zich achter konden verstoppen om vervolgens sneeuwballen naar de andere kinderen te gooien. In een hoekje van de gymzaal werden de mooiste creaties gemaakt aan de knutseltafel.  

Op de maandagmiddagen werd er door twaalf plussers zaalvoetbal gespeeld. Door de mooie opkomst konden de jongeren in teams tegen elkaar spelen. Het was een zeer geslaagde activiteit die het jongerenwerk vaker wil laten terugkomen. Houd dus de instagram  @jongerenwerkoa in de gaten voor meer updates. 

Voor de creatieveling was er op dinsdag 24 december een creatieve ochtend. Kinderen maakte een eigen sneeuwraampje met nepsneeuw, watjes, tekeningen en leuke plaksels. Er ontstonden prachtige resultaten van ijverige kunstenaars. Ook werden op de valreep nog kerstkaarten gemaakt voor familie en vrienden. Een overvloed van glitters en kerstplaatjes zorgden voor een leuke kerstsfeer. De twee uur vlogen zo voorbij.  

De kerstvakantie activiteiten zijn georganiseerd door stichting Coherente en waren een succes.  Heb jij ideeën voor activiteiten voor in de voorjaarsvakantie? Neem dan contact op met activiteiten@coherente.nl.