Elke jaar organiseren thuiszorgorganisatie Buurtzorg Amsterdam en het Olympisch Stadion samen de Nationale Rollatorloop in het Olympisch stadion. Deze loop is voor iedereen met een rollator. Jong en oud, iedereen mag meelopen.

Zowel uit Ouderkerk aan de Amstel als uit Duivendrecht vertrok een groep rollatorwandelaars met sportieve vrijwilligers, op woensdag 6 september naar het Olympische stadion voor de rollatorloop. De loop werd dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. De wandelaars uit Ouderkerk aan de Amstel liepen dit jaar al voor de vierde keer mee. Voor de wandelaars uit Duivendrecht was dit de eerste keer. Zo gebeurde het dat verschillende 80- en zelfs 90- plussers hun debuut in het Olympisch Stadion maakten!

Met wat buien tussendoor viel het weer mee. In het stadion was weinig wind waardoor er goed door gestapt kon worden. Voor de deelnemers was er een gezellige voorprogramma met muziek en optredens om vast in de sfeer te komen. Vlak voor het startschot was er een gezamenlijke warming-up. Er werd met zijn allen gedanst achter de rollator. Zowel de benen als de armen werden goed warm gezwaaid. Ook werd de Olympische vlam ontstoken door oud-atlete Nelli Cooman. Het startsein werd vervolgens gegeven door de burgemeester van Ouder-Amstel Mieke Blankers-Kasbergen.

De lopers vertrokken voor hun rondje van 400 meter over de hardloopbaan. De burgemeester Mieke Blankers-Kasbergen en wethouder Sport Rineke Korrel liepen beide met de groep mee. De deelnemers genoten enorm van de loop en ondanks de regen had iedereen een lach op zijn gezicht. De wandelaars finishten gezamenlijk en kregen allemaal een mooie medaille voor hun prestatie. Daarna was het tijd voor een warm drankje met poffertjes, om vervolgens weer met elkaar terug te gaan.

Dankzij een aantal enthousiaste vrijwilligers wordt er wekelijks gewandeld met de rollator, het hele jaar door. Elke woensdag om 10.30 uur wordt er gewandeld vanaf het Dorpshuis in Duivendrecht. Op donderdag om 10.00 uur loopt de rollatorgroep vanaf het Dienstencentrum. Na afloop van het wandelen drinken we gezamenlijk een kopje koffie. Wilt u ook mee wandelen met de rollatorgroep? U bent van harte welkom! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margit Rechtuijt via 020 699 31 64 of m.rechtuijt@coherente.nl.