Roei-, zeil- en kanovereniging Amstelgeuzen in Ouderkerk aan de Amstel is op zoek naar een voorzitter (m/v).

De nieuwe voorzitter is in de eerste plaats het gezicht naar buiten. Dat betekent contacten onderhouden met gemeente, provincie en andere overheden, met lokale politiek en belangenverenigingen, met de Koninklijke Nederlandse Roeibond en diverse sportbonden en -verenigingen.

Daarnaast leidt de voorzitter de bestuurs- en ledenvergaderingen. Hij/zij weet wat er leeft onder de leden, en speelt een verbindende en motiverende rol; gezelligheid is een belangrijk aspect bij de Amstelgeuzen.  De vereniging bestaat zes jaar, dus de voorzitter heeft iets van een pionier in zich die tevens richting kan geven aan verdere professionalisering van de vereniging. Hij/zij zorgt dat het beleid een afspiegeling vormt van de wensen van de leden en de mogelijkheden die de vereniging heeft.

Geen gering takenpakket. Gelukkig kan de voorzitter goed loslaten en delegeren; hij/zij mag vertrouwen op het verantwoordelijkheidsgevoel en de inzet van commissie- en overige leden en geeft hun de nodige ruimte. Tenslotte is het een onbezoldigde functie. De nieuwe voorzitter heeft bij voorkeur affiniteit met watersport, in het bijzonder de roeiwereld.

Rzkv Amstelgeuzen is opgericht in 2009 en telt een kleine 70 leden. De vereniging is gevestigd in Ouderkerk op een van de mooiste plekjes aan de Amstel en heeft behalve uit de gemeente Ouder-Amstel ook leden uit Amstelveen en Amsterdam.

Interesse? Neem contact op met Marion Groen via amstelgeuzen@outlook.com en kijk op www.amstelgeuzen.nl om alvast een beeld van de vereniging te krijgen.