Scholenvolleybaltoernooi voor groep 5 en 6

Donderdagochtend 23 november was het scholenvolleybaltoernooi voor de leerlingen van groep 5 van de Jan Hekmanschool, het Kofschip en de Amstelschol. In de middag was er een toernooi voor de leerlingen van groep 6.

De leerlingen van groep 5 begonnen aan hun warming-up om zich klaar te maken voor het volleybaltoernooi. Er was veel enthousiasme in de Bindelwijk en de kinderen hadden naar het toernooi uitgekeken. Ook veel ouders waren erbij. Zowel om Volleybalvereniging Ouderkerk en stichting Coherente te helpen als scheids bij een veldje, als enthousiast publiek op de tribune om de kinderen aan te moedigen.

Groene halve finale bij groep 5

Tijdens de halve finales kleurde de velden fel groen door de schoolshirtjes. Teams van de Jan Hekmanschool streden tegen elkaar voor een plekje in de finale. In de finale stonden twee teams van dezelfde school tegen elkaar. Ondanks dat hebben de leerlingen van de Amstelschool en het Kofschip de finaleteams aangemoedigd. Uiteindelijk won team Puppies de finale en werd team De mummie zebra’s tweede.

Volle Bindelwijk

Op donderdagmiddag 23 november was het de beurt aan de leerlingen van groep 6. Het was behoorlijk druk in de Bindelwijk, in totaal waren er 133 leerlingen aan het volleyballen. Door alle teams werd goed gespeeld en iedereen wilde zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Het niveau was hoog bij de leerlingen van groep 6. In de halve finales was dit ook zichtbaar. De ballen vlogen in een razend tempo over het net. Ook in de finale van groep 6 stonden twee teams van dezelfde school tegenover elkaar. Dit keer was het de Amstelschool die met de wisselbeker naar huis ging. Team volleypower werd eerste, team fireballs van de Amstelschool eindigde als tweede en team de plofkippen van de Jan Hekmanschool haalde de derde plek.