Fietsinformatiedag

Coherente organiseert in samenwerking met Doortrappen op dinsdag 27 juni in Ouderkerk aan de Amstel een bijeenkomst voor senioren die langer willen blijven fietsen.

Zeker met mooi weer trekt iedereen graag naar buiten en wat is er mooier dan fietsen door ons prachtige Amstelland? Bovendien is bewegen gezond en blijft u langer fit!

Helaas is gebleken dat ouderen op de fiets in toenemende mate het slachtoffer worden van een verkeersongeval. Veel oudere verkeersdeelnemers zijn zich onvoldoende bewust van hun afnemende vaardigheden in het verkeer en de risico’s die daarmee gepaard gaan.

Wat kunt u zelf doen aan uw veiligheid in het verkeer? Welke hulpmiddelen kunt u gebruiken om op een prettige en veilige manier te fietsen? Deze vragen komen uitgebreid aan bod tijdens de fietsinformatiedag. Ook is er de mogelijkheid om onderling ervaringen uit te wisselen.

De bijeenkomst bestaat uit twee delen.  In het eerste gedeelte krijgen deelnemers informatie over veilig op de fiets. Ook wordt de kennis over fietsgebruik in het verkeer opgefrist. Daarnaast komt een fysiotherapeut van Spits Fysiotherapie langs om de deelnemers te informeren over de zithouding op de fiets en het veilig op- en afstappen.

Daarna is er een gezamenlijke lunch. Tijdens de lunch hebben de deelnemers de gelegenheid om met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen over veiligheid of het gebruik van (elektrische) fietsen.

Na de lunch wordt er gestart met een aantal fietsgymnastiekoefeningen. Daarna is er een technische check van je eigen fiets en zijn er wat oefeningen die worden uitgevoerd op de fiets. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke fietstocht.

De fietsinformatiedag in Ouderkerk aan de Amstel wordt gehouden op dinsdag 27 juni van 10.30-14.30 uur. Om 10.30 uur start de bijeenkomst in het Dienstencentrum (Diedrick van Haarlemstraat 3, 1191 AX, Ouderkerk aan de Amstel). Rond 12.30 start het tweede gedeelte van de bijeenkomst het praktijkgedeelte.

U kunt zich opgeven voor de gehele fietsmiddag of alleen voor een bepaald gedeelte. Deelname kost voor de gehele dag 5 euro, inclusief lunch en drankjes. U kunt zich opgeven bij Coherente: tel. 020-6993164 of J.Goudsmit@Coherente.nl.