Basisschool de Grote Beer en de A. Bekemaschool hebben in samenwerking met stichting Coherente een gezamenlijke straatspeeldag georganiseerd voor alle leerlingen. Deze heeft plaats gevonden op woensdag 25 april.

De schoolpleinen en het grasveld voor de school waren volgezet met sport- en spelonderdelen. De leerlingen van groep 8 gingen in de ochtend langs alle klassen om leerlingen uit de andere klassen te verzamelen. Er ontstonden groepjes met leerlingen van groep 3 tot en met 8. Wanneer een groepjes compleet was gingen ze naar buiten om te beginnen met een spel. De groep 8 leerling had een stempelkaart. De groepjes gingen op pad om zoveel mogelijk onderdelen te doen. Bij alle onderdelen stonden ouders die de kinderen begeleidden bij het onderdeel. De organisatie was ontzettend blij dat zoveel ouders zich hadden opgegeven om de straatspeeldag te laten slagen.

Behalve sport- en spelonderdelen, was er ook een fruit- en limonadekraam. Plus Wagner had voor alle leerlingen een vers stukje fruit gesponsord en voldoende te drinken. Voor de leerlingen was er veel te doen. De leerlingen van groep 8 begeleidden de groepjes goed en hielden ze bij elkaar. De kinderen konden mee doen met oud-Hollandse spelletjes van zaklopen, tot loopski, blikgooien en muizenmep. Er stonden ruim 40 onderdelen voor de kinderen klaar. De grootste attractie was de rodeo-stier. De leerlingen gingen hierop en de stier probeerde je er af te gooien. Wie kon het langste op de stier blijven zitten? Ook de stormbaan en de bungeerun waren een succes. Daarnaast was er een popcorn- en suikerspinkraam. Dit maakte het feest compleet.

Voor de allerjongste leerlingen uit groep 1 en 2 was er een ander programma. Voor hen waren er 20 onderdelen uitgezet op een schoolplein. De leerlingen konden ezeltje-prik spelen, zaklopen, vissen, koeienmelk, cactus werpen en springen op het springkussen. Na het spelen op het plein kregen de kleuters nog een feestelijke poppenkastvoorstelling. Ook voor de jongste was er fruit en limonade gesponsord door Plus Wagner.

De scholen en stichting Coherente krijgen terug op een succesvolle straatspeeldag.