Op dinsdag 16 juli organiseerde Stichting Coherente de eerste zomervakantie Speel Sportief op het Dorpsplein in Duivendrecht. Al voor 10 uur waren de eerste kinderen gearriveerd om aan de slag te gaan met de verschillende spellen en sporten. Op het Dorpsplein was van alles te doen. Er lag een lange springbaan waar de kinderen springend en rollend overheen gingen. Ook konden kinderen zich professioneel laten schminken. Vrolijke en kleurrijke gezichten liepen over het plein. Van prachtige bloemen tot hondjes.

Daarnaast waren kinderen aan het badmintonnen, tafeltennissen en natuurlijk was er een groepje die de gehele ochtend fanatiek aan het voetballen was. Aan de creatieve tafel werden prachtige magische tekeningen gemaakt met felle kleuren. Op de grond ontstonden ook mooie afbeeldingen gemaakt met stoepkrijt. Naast veel kleur vlogen er ook zeepbellen over het Dorpsplein. Op de grond speelde kinderen XL domino, jenga en vier op een rij. Sommige kinderen daagden elkaar uit bij het touwtrekken. De ruim 70 kinderen die aanwezig waren hebben zich allemaal stuk voor stuk goed vermaakt. De sfeer was ontspannen en gezellig op het Dorpsplein en het weer zat nog redelijk mee.

Komende tijd zijn er nog meer vakantie activiteiten. Op dinsdag 23 juli en 20 augustus is er van 10.00-12.00 uur weer Speel Sportief op het Dorpsplein in Duivendrecht. Op dinsdag 13 augustus is er een creatieve activiteit in het Dorpshuis van 10.00-12.00 uur. In Ouderkerk aan de Amstel is op vrijdag 19 juli en 16 augustus van 16.00-18.00 uur een toernooidag in het Amstelbad en op donderdag 22 augustus van 10.00-12.00 uur Speel Sportief in het Amstelbad. Meer informatie en aanmelden op https://www.sportiefouder-amstel.nl/beleef-de-zomer-in-ouder-amstel/.