Vanaf de Nationale Sportweek tot 1 november 2023 staat sport en bewegen centraal in Ouder-Amstel. Sporten en bewegen is gezond voor iedereen, van jong tot ouder. Om kinderen te helpen kiezen bij een sport die zij leuk vinden, is er een speciale actie met gratis proeftrainingen bij sportclubs in de buurt. Daarnaast hebben we vier nieuwe jonge sportambassadeurs die lid zijn van een lokale sportclub. Zij helpen sport en bewegen te promoten in de gemeente. De komende weken stellen zij zich één voor één voor en waarom sporten zo leuk en goed is.

Onze derde sportambassadeur is Elise.

Sportambassadeur Elise


Stel je zelf eens voor.
“Ik ben Elise, ik ben 9 jaar oud. Ik zit op de A. Bekemaschool in groep 6. En ik heb een broertje van 6.”

Welke sport doe je?
“Ik voetbal bij CTO’70 en ik speel honkbal bij Amsterdam Capitals.”

Waarom heb je voor deze sport gekozen?
“Ik heb voor voetbal gekozen omdat ik dat vaak kijk op tv en ik speel vaak buiten voetbal met mijn klasgenootjes. Mijn beste vriend leert mij altijd trucjes, als we samen voetballen.
Honkbal speel ik omdat mijn beide ouders dit doen (honk- en softbal). Mijn broertje en ik zitten samen in een Beeball team bij Amsterdam Capitals. We doen dit al sinds wij 3 jaar oud zijn!”

Wat vind je zo leuk aan deze sport?
“Voetbal vind ik heel leuk, omdat ik dit samen met mijn vrienden doe, we hebben erg veel lol! Ook is het fijn dat we veel buiten zijn.
Honkbal vind ik zo leuk, omdat ik dan met een knuppel tegen een bal kan slaan. Het is echt een familiesport, dus ik zie daar vaak dezelfde kinderen, als mijn vader bijvoorbeeld een wedstrijd heeft. Ook ontmoet ik tijdens mijn eigen trainingen en wedstrijden vaak kinderen die niet bij mij op school zitten. Dit is erg leuk!”

Wie is jouw sportheld/idool?
“Bij voetbal is dat Virgil van Dijk (hij lijkt op mij 🙂 qua uiterlijk! En omdat hij aanvoerder van het NL elftal is)
Bij Honkbal zijn dat mijn ouders (mijn vader is de coach en trainer!)”

Wat is jouw sportdroom?
“Dat ik later bij Ajax ga voetballen, in het vrouwenelftal (nu zit ik trouwens in een team met alleen jongens).”

Wat zou je tegen kinderen willen zeggen die nog niet sporten?
“Kom lekker voetballen, we zoeken jongens en meisjes! Je bent lekker in beweging en het is gezellig!
Bij de Amsterdam Capitals (honkbal) willen we ook een meisjesteam opzetten, die dan gaan softballen. We starten met een pupillenteam (leeftijd 9-12) en een aspiranten team (12-15 jaar), nu is het gemengd.
Verder kan ik nog zeggen: speel wel veel buiten! En neem dan een bal mee. Je kunt er zoveel mee doen!
Met een voetbal: Overgooien, overschieten, trucjes doen. Basketbal: Dribbelen, trucjes oefenen. Honkbal: Dit kan op vakantie bijvoorbeeld al met een stok, blikjes en flesjes. Je maakt een paaltje van lege flessen, legt hier een bal op en slaan met die banaan!”

Waarom ben jij sportambassadeur geworden? En wat ga je doen?
“Ik ben sportambassadeur geworden, omdat ik het heel belangrijk vind dat iedereen sport. Als je in een team gaat sporten heb je altijd wel lol, je leert veel nieuwe kinderen kennen, die misschien wel heel goede vrienden worden!”

Kies je sport!
Alle leerlingen van de basisscholen in Ouder-Amstel hebben voor of in de Nationale Sportweek een sportkaart ontvangen. Voor elke proeftraining bij een sportclub verdienen zij een sticker voor op de sportkaart. Is de sportkaart vol dan maken zij kans op een van de leuke prijzen. De actie loopt tot 1 november 2023. Meer informatie staat op www.sportiefouder-amstel.nl

sportkaart