Vanaf de Nationale Sportweek tot 1 november 2023 staat sport en bewegen centraal in Ouder-Amstel. Sporten en bewegen is gezond voor iedereen, van jong tot ouder. Om kinderen te helpen kiezen bij een sport die zij leuk vinden, is er een speciale actie met gratis proeftrainingen bij sportclubs in de buurt. Daarnaast hebben we vier nieuwe jonge sportambassadeurs die lid zijn van een lokale sportclub. Zij helpen sport en bewegen te promoten in de gemeente. Buurtsportcoach Iris Nijkamp helpt kinderen graag bij het kennismaken met een sport en is daarom ook een sportambassadeur voor Ouder-Amstel. Heb je nog geen kennis gemaakt met Iris? Lees dan haar interview.

Buursportcoach Ouder-Amstel Iris


Stel je zelf eens voor.
“Ik ben Iris Nijkamp.”

Waar werk je?
“Ik werk bij Stichting Coherente. Dit is de welzijnsorganisatie binnen de gemeente Ouder-Amstel. Hier heb ik de functie Combinatiefunctionaris sport en cultuur jeugd.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?
“Binnen mijn functie zorg ik ervoor dat alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar kennis maken met cultuur en sportaanbod. Dit zijn clinics op de scholen, naschoolse activiteiten en vakantie activiteiten.
Ook assisteer ik op sportdagen en tijdens de Koningsspelen. Wat ik zo leuk vind is dat ik veel contact heb met de basisscholen en cultuur- en sportverenigingen. Ik probeer zoveel als mogelijk verschillende activiteiten gedurende het jaar aan te bieden. Zo kunnen kinderen met veel verschillende sporten kennismaken.
De naschoolse en vakantieactiviteiten maken het zo leuk dat je echt een band met kinderen opbouwt. Ook help je ze groeien in de ontwikkeling op sportgebied. Daarnaast help ik ouders als zij onvoldoende financiële ruimte hebben om de kinderen lid te maken van een vereniging via het Jeugdfonds Sport&Cultuur.”

Welke sport doet je?
“Vroeger zat ik op voetbal. Nog wekelijks ben ik bij de voetbalvereniging te vinden als vrijwilliger.”

Waarom heb je voor deze sport gekozen?
“Ik was altijd buiten aan het spelen en vond voetballen al gelijk erg leuk,  samen met vrienden van school. Ik vind dat kinderen een sport moeten kiezen omdat zij dit leuk vinden om te doen, plezier staat altijd voorop en daarnaast gezond bezig zijn.”

Wat vond je zo leuk aan voetbal?
“Ik vind een team sport erg leuk, je doet het gezellig samen met vrienden. Daarnaast is het fijn als je door trainen jezelf en het team steeds beter kan maken.”

 Wie is jouw sportheld/idool?
“Zelf had ik dit niet, maar ik vind er wel iets van als kinderen dit hebben
Ik vind het goed als kinderen een sportheld of idool hebben, dit kan een voorbeeld zijn. Maar wees vooral je eigen idool!”

Wat is jouw sportdroom?
“Mijn sportdroom is dat alle kinderen zo vaak als mogelijk sporten, dit kan buiten op een pleintje of veldje zijn of bij een sportvereniging met vrienden samen.”

 Wat zou je tegen kinderen willen zeggen die nog niet sporten?
“Sporten is echt super gezellig! Je doet dit samen met vrienden, of je maakt nieuwe vrienden. Je hebt hele aardige trainers en sporten is ook nog hartstikke gezond! Je kan altijd je gymdocent of mij vragen als je een sport wil uitproberen.”

Hoe kunnen kinderen of hun ouders jou vinden als ze vragen hebben over sport?
Ik werk in Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel. Je kan mij altijd mailen of bellen om een afspraak te maken.

 

Kies je sport!

Alle leerlingen van de basisscholen in Ouder-Amstel hebben voor of in de Nationale Sportweek een sportkaart ontvangen. Voor elke proeftraining bij een sportclub verdienen zij een sticker voor op de sportkaart. Is de sportkaart vol dan maken zij kans op een van de leuke prijzen. De actie loopt tot 1 november 2023. Meer informatie staat op www.sportiefouder-amstel.nl

Geen sportkaart ontvangen? Haal er eentje op in het gemeentehuis of Dorpshuis in Duivendrecht.

sportkaart