Vanaf de Nationale Sportweek tot 1 november 2023 staat sport en bewegen centraal in Ouder-Amstel. Sporten en bewegen is gezond voor iedereen, van jong tot ouder. Om kinderen te helpen kiezen bij een sport die zij leuk vinden, is er een speciale actie met gratis proeftrainingen bij sportclubs in de buurt. Daarnaast hebben we vier nieuwe jonge sportambassadeurs die lid zijn van een lokale sportclub. Zij helpen sport en bewegen te promoten in de gemeente. De afgelopen weken hebben al drie sportambassadeurs zich voorgesteld en onze buursportcoach. Onze vierde sportambassadeur is Laura. Ook zij stelt zich voor en vertelt waarom sporten zo leuk en goed is.

Sportambassadeur Laura

 

Stel je zelf eens voor.
“Hallo ik ben Laura, ben 14 jaar oud en woon in Ouderkerk aan de Amstel. Ik zit op het Herman Wesselink in Amstelveen en ik doe Tweetalig vwo.”

Welke sport doe je?
“De sport die ik doe is waterpolo. Ik doe dit nu ongeveer 4 jaar en heb er heel veel plezier in.”

Waarom heb je voor deze sport gekozen?
“Ik ben deze sport gaan doen vanwege mijn vader omdat hij ook deze sport doet. En eerst zat ik alleen op zwemles bij de Snippen en later ben ik ook gaan waterpoloën. Eerst zat ik ook nog op turnen en moest ik op een gegeven moment kiezen voor een sport en koos dus waterpolo. Ik ben nu super blij met mijn keuze!”

 Wat vind je zo leuk aan deze sport?
“Ik vind het super leuk omdat het een team sport is en dat vind ik zelf echt het leukst. Natuurlijk vind ik winnen het leukst maar van verliezen kunnen we weer leren. De teams waar ik in speel zijn ook super gezellig dus dat maakt het ook nog heel gezellig en iedereen staat altijd open voor nieuwe mensen in het team. Ook is het super leuk omdat je gewoon lekker aan het bewegen bent en dat is iets wat ik altijd super graag doe. En het allerleukste is dat ik mijn allerbeste vriendinnen heb leren kennen via sporten.”

 Wie is jouw sportheld/idool?
“Degene tegen wie ik toch wel een beetje opkijk is Lieke Rogge ze speelt bij de dames van oranje. Afgelopen seizoen was zij mijn coach en trainer, dus ik heb heel veel van haar kunnen leren. Nu is ze super druk bezig met trainen om mee te kunnen naar de Olympische Spelen 24 in Parijs.”

 Wat is jouw sportdroom?
“Mijn sportdroom is toch wel om bij jong oranje te spelen, maar ik ben al heel blij waar ik nu ben en hoe het gaat. Ik lig nu al 6 keer per week in het water plus nog wedstrijden en krachttraining en ik speel bij Zv de Zaan Meisjes onder 15 op eredivisie niveau. Ook hoop ik om nog een keer mee te mogen doen aan het NK want dat was echt een heel leuke ervaring!”

Wat zou je tegen kinderen willen zeggen die nog niet sporten?
“Tegen de kinderen die nog geen sport doen zou ik willen zeggen dat je zo veel mogelijk sporten moet gaan proberen en kijken wat jij het leukst vindt, want zoals ik al eerder zei, mijn beste vrienden heb ik gemaakt via mijn sport. En er zijn genoeg sporten dus er moet vast wat tussen zitten wat jij leuk vindt!”

Waarom ben jij sportambassadeur geworden? En wat ga je doen?
“Ik ben sportambassadeur geworden omdat ik het heel belangrijk vind dat ieder kind een leuke sport doet en het ook leuk vindt om te sporten. Als er mensen in mijn omgeving zijn die nog niet sporten ga ik zo goed mogelijk mijn best doen om diegene ook op een sport te krijgen en te motiveren, omdat sporten heel belangrijk voor je is.”

 

Kies je sport!

Alle leerlingen van de basisscholen in Ouder-Amstel hebben voor of in de Nationale Sportweek een sportkaart ontvangen. Voor elke proeftraining bij een sportclub verdienen zij een sticker voor op de sportkaart. Is de sportkaart vol dan maken zij kans op een van de leuke prijzen. De actie loopt tot 1 november 2023. Meer informatie staat op www.sportiefouder-amstel.nl

Geen sportkaart ontvangen? Haal er eentje op in het gemeentehuis of Dorpshuis in Duivendrecht.

sportkaart