Vanaf de Nationale Sportweek tot 1 november 2023 staat sport en bewegen centraal in Ouder-Amstel. Sporten en bewegen is gezond voor iedereen, van jong tot ouder. Om kinderen te helpen kiezen bij een sport die zij leuk vinden, is er een speciale actie met gratis proeftrainingen bij sportclubs in de buurt. Daarnaast hebben we vier nieuwe jonge sportambassadeurs die lid zijn van een lokale sportclub. Zij helpen sport en bewegen te promoten in de gemeente. De komende weken stellen zij zich één voor één voor en waarom sporten zo leuk en goed is. Onze eerste sportambassadeur is …

Veerle

Veerle

Sportambassadeur Veerle

Stel je zelf eens voor.
“Ik heet Veerle en ben 7 jaar, bijna 8 jaar oud. Ik woon in Duivendrecht en zit in groep 5 van de A. Bekemaschool.”

Welke sport doe je?
“Ik zit op volleybal bij CTO’70”.

Waarom heb je voor deze sport gekozen?
“Twee van mijn beste vriendinnen zaten al op volleybal en vertelden hoe leuk het was. Ik ben een keer met ze meegegaan om te kijken of het leuk was en het was super! Dus wilde ik ook heel graag volleyballen. Ik zat toen alleen op zwemmen en buurtsport in het Dorpshuis, dus het mocht.

Wat vind je zo leuk aan deze sport?
“Het is altijd heel gezellig en we lachen heel veel. De trainers zijn ook heel aardig. We spelen vaak wedstrijden op zaterdag. Dan speel je tegen heel veel andere volleybalclubs in een super grote sporthal in Amsterdam. Het is ook gewoon leuk om te bewegen en met een bal te spelen.”

Wie is jouw sportheld/idool?
“Dat is mijn vader Philippe. Hij hield heel erg van sporten zoals zwemmen, MMA (combinatie van verschillende vechtsporten) en fietsen. Twee jaar geleden heeft hij een hersenbloeding gehad en kwam in een rolstoel. Hij heeft heel veel gerevalideerd en nu loopt hij met een stok. Twee keer per week sport hij bij de fysiotherapie. Iedereen kan sporten!”

Wat is jouw sportdroom?
“Dat ik nog heel lang op volleybal kan blijven. En ik hoop ook ooit op turnen te gaan. Daar sta ik op de wachtlijst. Maar ik oefen elke dag wel alvast met de radslag en handstand.”

Wat zou je tegen kinderen willen zeggen die nog niet sporten?
“Het is gewoon heel gezellig! Je maakt vrienden en je kan lekker bewegen met elkaar. Dat is veel leuker dan alleen achter een scherm zitten.”

Waarom ben jij sportambassadeur geworden? En wat ga je doen?
“Ik ben gevraagd door CTO’70 en ik vond het heel leuk om te horen dat ze mij hiervoor vroegen. Ik wil gewoon tegen iedereen zeggen hoe leuk sporten is. Dat je heel veel kan lachen en dat het ook leuk is om wedstrijden te spelen en dat het niet erg is als je soms verliest. En mijn moeder zegt ook dat ik er beter van slaap als ik sport.”

 

Kies je sport!

Alle leerlingen van de basisscholen in Ouder-Amstel hebben voor of in de Nationale Sportweek een sportkaart ontvangen. Voor elke proeftraining bij een sportclub verdienen zij een sticker voor op de sportkaart. Is de sportkaart vol dan maken zij kans op een van de leuke prijzen. De actie loopt tot 1 november 2023. Meer informatie staat op www.sportiefouder-amstel.nl

Geen sportkaart ontvangen? Haal er eentje op in het gemeentehuis of Dorpshuis in Duivendrecht.

sportkaart