Op vrijdag 22 juni werd een sporttoernooi gehouden aan de Ouderkerkerplas voor alle leerlingen van de bovenbouw van de Ouderkerkse basisscholen het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool. Dit evenement werd georganiseerd door studenten van de opleiding Sportkunde, onder begeleiding van stichting Coherente.  Zij hadden een uitdagend en gevarieerde sport- en spelochtend bedacht voor de leerlingen.

De leerlingen van groep 7 en 8 begonnen de dag bij de Ouderkerkplas. Voordat het toernooi begon werd er een gezamenlijke warming-up gedaan. Op de muziek werd er gesprongen, gezwaaid met de armen en alles werd los gedraaid. Na de warming-up ging elk groepje naar een onderdeel. Een van de onderdelen was bij het water. Watersportvereniging Ouderkerkplas had daar een aantal bootjes klaar staan waarin de leerlingen een stukje gingen varen. Door de harde wind moesten de leerlingen aan de bak om te zorgen dat het bootje weer terug aan wal kwam. Naast varen werd er beachvolleybal gespeeld en trefbal in het zand. Op de stormbanen die er stonden probeerde de groepjes een zo snel mogelijke tijd neer te zetten en de recordtijden te breken.

Bij een ander onderdeel kregen de leerlingen een clinic korfbal. De clinic werd gegeven door wedstrijdkorfballers. De leerlingen waren dan ook enorm verrast toen deze professionals de bal van ver weg in de korf gooide. Ook gingen de leerlingen aan de slag met verschillende teamworkspellen. Een van deze spellen was geblinddoekt water doorgeven. De leerlingen hadden veel lol bij dit spel en toen het tijd was om door te draaien gingen ze het liefst nog door. Bij de oud-hollandse spellen beleefden de leerlingen veel plezier bij het zaklopen, spijkerpoepen en koekhappen. Lachend werden de spellen gespeeld.

In de middag kwamen de leerlingen van groep 5 en 6 naar de Ouderkerkplas voor hun toernooi. Ook deze leerlingen gingen aan de slag met de verschillende sporten en spellen. Alle leerlingen kregen tussendoor een appel of banaan gesponsord door de Plus supermarkt. Naast het gesponsorde fruit heeft Lions club Ouderkerk dit evenement gesponsord. De basisscholen en stichting Coherente kijken terug op een geslaagde dag waarbij bewegen en gezond eten centraal stonden.