OUDER-AMSTEL Zonder vrijwilligers geen sport. Dat is de indringende boodschap van de vrijwilligerscampagne van de kerngroep van het lokaal sportakkoord Ouder-Amstel. De kerngroep, bestaande uit vier sportverenigingen, Coherente en de gemeente, slaan de handen ineen om nieuwe vrijwilligers te werven voor de sportverenigingen in Ouder-Amstel. Dat is hard nodig, er is namelijk een structureel tekort.

De komende weken verspreiden de verenigingen flyers, posters en berichten op social media met de oproep om vrijwilliger te worden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.vrijwilligerouder-amstel.nl.

De sportverenigingen, groot en klein, luiden de noodklok. Er is een structureel tekort aan vrijwilligers. Kees Bosman, penningmeester SV Ouderkerk: “We hebben te weinig vrijwilligers. Bovendien blijft nieuwe aanwas uit. Veel mensen beseffen niet wat de gevolgen zijn. Met deze campagne willen we dat laten zien. Zonder vrijwilligers blijven onze sportvelden, zwembaden, gymzalen, kleedkamers en kantines leeg. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het voortbestaan van onze verenigingen.”

MAAK HET VERSCHIL De boodschap van de sportverenigingen is alarmerend, maar vrijwilliger zijn is volgens Kees Bosman vooral heel erg leuk: “Je maakt niet alleen het verschil voor een vereniging, je krijgt er ook veel voor terug. Vrijwilligerswerk houdt je jong, actief en betrokken bij de samenleving. Daarnaast levert het veel sociale contacten en gezelligheid op. En doe je nieuwe kennis en vaardigheden op.”

ELK UUR IS GELD WAARD De sportverenigingen roepen leden, dorpsgenoten, familie en vrienden op om zich aan te melden als vrijwilliger. Kees Bosman: “Bardienst, fluiten, vlaggen, coachen, schoonmaken of plaatsnemen in het bestuur: er is altijd iets te doen op onze verenigingen. En of je nu veel of weinig tijd hebt of veel of weinig ervaring hebt: elk uur is goud waard en iedereen is welkom. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de sport toegankelijk blijft.”

QUIZVRAAG Op www.vrijwilligerouder-amstel.nl kan iedereen zich aanmelden als vrijwilliger of informatie opvragen. Daarnaast kunnen bezoekers een quizvraag beantwoorden: ‘Hoeveel vrijwilligers hebben alle sportverenigingen van Ouder-Amstel op jaarbasis nodig?’ De winnaar wordt in week 47 bekendgemaakt en wint een dinerbon ter waarde van 200 euro bij Restaurant de Voetangel