Op woensdag 5 september jl. vertrokken deelnemers en vrijwilligers van de rollatorwandelgroepen uit Ouderkerk en Duivendrecht in de stromende regen naar het Olympisch Stadion in Amsterdam, waar de jaarlijkse Nationale Rollatorloop plaatsvond. Het evenement in het stadion is het hoogtepunt van het jaar, het is de finale waarvoor de wandelaars het hele jaar door wekelijks trainen.

In spanning volgden de dames en heren de weerberichten, gelukkig werden in de loop van de middag opklaringen verwacht. Vol goede moed vertrokken de wandelaars met busjes richting stadion, waar groepen mensen uit het hele land zich verzamelden. Bij de inschrijving deelden de organisatoren regenponcho’s uit, waarvan we dankbaar gebruik maakten. De rollators werden versierd en we gebruikten de lunch, onder belangstelling van diverse verslaggevers en fotografen van plaatselijke en landelijke kranten en televisiezenders. Een aantal mensen uit Ouder-Amstel is geïnterviewd en menigeen staat op de foto.

Burgemeester Langenacker kwam de wandelaars vergezellen en maakte onder de paraplu nader kennis met de wandelaars. Haar aanwezigheid en belangstelling werden erg gewaardeerd.

In verband met het 90-jarig bestaan van het stadion was er een speciale rollatorrace voor negentigjarigen. Daarna luidde het startschot voor de wandelaars van de 400 meter, een hele ronde door het stadion. Intussen stonden de plassen op de sintelbaan, maar de wandelaars lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en begonnen enthousiast aan de loop, met hun versierde rollators, ballonnen, regenponcho’s, onder muzikale begeleiding en met stralende gezichten.

Alle dames en heren uit Ouder-Amstel, sommigen al op hoge leeftijd, hebben de loop volbracht en konden trots hun medaille in ontvangst nemen. Voor enkele deelnemers van de rollatorwandelgroep de Ouder-Amstel Rollers uit Ouderkerk was dit al de vijfde medaille! Na afloop genoten we – weliswaar kletsnat – van poffertjes en voldoening, terwijl we wachtten op de busjes die ons terug zouden brengen. Iedereen was het er over eens dat deze editie van de Rollatorloop onvergetelijk was, we hadden het ondanks de hevige regen niet willen missen!

Heeft u een rollator en wilt u met ons meewandelen? Elke donderdag verzamelen de wandelaars om 10.30 uur in het Dienstencentrum, D. van Haarlemstraat 3 in Ouderkerk. Op woensdag wordt in Duivendrecht gewandeld, we verzamelen om 10.30 uur in het Dorpshuis, Dorpsplein 60. Na het wandelen is er koffie. Aanmelden is niet nodig, U bent van harte welkom! Wilt u eerst meer informatie? Bel Coherente, tel. 020 699 31 64