Het weer viel ontzettend tegen op maandag 18 juni. Regen, wind en koud was het. Maar ondanks dit tegenvallende weer waren negen ouderen op bezoek bij Watersport Vereniging Ouderkerkplas. De senioren gingen deze ochtend kennismaken met zeilen. Deze kennismaking was georganiseerd door de Watersport Vereniging Ouderkerkplas en stichting Coherente.

De ochtend begon met een kopje koffie in het clubgebouw. Alle ouderen waren verrast van deze prachtige locatie. Ondanks dat ze al jaren in Ouderkerk aan de Amstel woonde waren ze nog nooit op dit hoekje geweest van de plas. De lucht was grijs, maar het bleef ontzettend mooie om naar buiten te kijken. Tijdens de koffie vertelde het oudste lid, meneer Bijleveld van de watersportvereniging het een en ander over de Ouderkerkplas, het ontstaan van de vereniging en het zeilen. Daarna werd de groep rond geleid door het gebouw. In de berging werd stil gestaan bij alle materialen en spullen die de vereniging bezit. Ook werd verteld welke bijzondere formule de vereniging hanteert.

Op het moment dat we naar buiten wilde gaan om de verschillende boten te bekijken en bespreken begon het steeds harder te regen. De jassen gingen dicht en de capuchons gingen op. Niemand was van suiker en dus ging de rondleiding buiten in de regen verder. Het bijzonderste een stukje zeilen op de plas stond daarna op het programma. Het weer zat niet mee maar toch vertrok de eerste groep zeilers het water op. Met een regenbroek en -jas aan gingen de ouderen in kleine groepjes het water op. Het was genieten op het water. Het voelde bijzonder en iedereen kroop nat maar stralend uit de boot. Onderweg vertelde meneer Bijleveld het een en ander over de windrichtingen, erg leerzaam. De ochtend werd gezamenlijk afgesloten met lekkere broodjes en fruit.